טעימת 14 יינות משנת 2008

זה היה מבצע: להחליט על 14 יינות בין הטובים בארץ, לאסוף אותם, לאכסנם בשכיבה ובחושך ובטמפרטורה נכונה, לחלוץ את הפקקים, לחדרר ולטעום, לראיין 14 ייננים העומדים מאחורי היינות המובחרים

זה היה מבצע, אולי מבצע היסטורי: להחליט על 14 יינות בין הטובים בארץ, לאסוף אותם, לאכסנם בשכיבה ובחושך ובטמפרטורה נכונה, לחלוץ את הפקקים, לחדרר ולטעום, ולטעום פעמים חוזרות, לראיין 14 ייננים העומדים מאחורי היינות המובחרים.

למה שנת בציר 2008? לפי הטעימות המוקדמות, היינות המובחרים היו אמורים להגיע לשיאם, ולהוכיח את יכולתם להתפתח ולהשתפר. וחשוב לא פחות, 2008 הייתה שנה מבורכת במיוחד, לפי הייננים שעמלו בייצורם. כל יין מלווה בציטוט אישי של היינן הראשי של היקב.
יינות בציר 2008 מוכיחים לישראלי אוהב היין, שכדאי לרכוש ולשמור יינות משנות בציר טובות מהרגיל, וליהנות מהם כעבור חמש שנים ויותר.

נכון, לא רק היינות המוזכרים בהמשך הם הטובים והמצטיינים. ישנם עוד יינות טובים ומצטיינים משנת בציר 2008. לצערנו, בחרנו רק 14 מהם. היתר בטעימות הבאות. מחירי היין "נזילים", תרתי משמע, בהיותם יינות שמורים לאספנים.

 

 

יקב אבידן – קברנה סוביניון רזרב 2008 צינה אבידן ז
צינה אבידן (ז"ל), ייננית ראשית, ציטוט מכתובים: "שנה מיוחדת עם פרי בשל ועשיר, מלא ועסיסי".
קברנה סוביניון (85%), מרלו (15%). 24 חודשים בחבית. מוכן לשתייה ולשמירה .
יין הדגל של היקב מראה עידון, ובו זמנית עוצמה. הבדל עצום מהטעימה הראשונה לפני יותר משנה. היין התחבר יחדיו, יחד עם הפרי, הטאנינים והאלכוהול. בלנד מוצלח, בצבע אדום עז כמעט שחור, עטוף בניחוחות של פרי יער שחור בשל ותבלינים ריחניים, עם טעמים של שזיפים שחורים, קסיס ושוקולד מריר. ברקע ניחוח של אדמה רטובה עם רמז של עלים ירוקים עד מנטה. סיומת מורכבת ארוכה וטעימה.

 

 

 

יקב אמפורה – מקורה קברנה סוביניון 2008
ארקדי פפיקיאן, יינן ראשי ובעלים: "טיב הבציר נותן ליין יכולות התבגרות והשתבחות לאורך שנים".
קברנה סוביניון, 36 חודשים בחבית. מוכן לשתייה ולשמירה.
אולי הקברנה הטוב ביותר של יקב אמפורה, אחד משלושת יינות הדגל של היקב. מורכב, מאוזן, בנוי להרבה שנים. אלגנטי, עדין ובו זמנית בעל גוף והרבה פרי. אלכוהול גבוה משתלב יפה עם הטאנינים והפרי האדום הבשל. יין עם עתיד.

יקב ברקן – סופרייר קברנה סוביניון 2008
אד זלצברג, יינן ראשי: "שנת בציר 2008 הייתה אחת השנים הטובות שידענו. טרואר הגליל העליון הוכיח את עצמו".
קברנה סוביניון (92%), מרלו (8%). 22 חודש בחבית. מוכן לשתייה ולשמירה.
החל משנת 2005, הסופרייר שומר על דגל היקב. טעימה זו מומלצת בשני שלבים: בשלב הראשון, מזיגה ראשונה מדגימה את המסגרת הקשוחה יחסית של החביות. יין סגור עדיין, ריחני אך עוצמתי. עם המשך הטעימה, כשעה לאחר חליצת הפקק, היין מתחיל להיפתח, וכל הפרי יוצא כזר ניחוחות וטעמים מורכבים. תבלינים ים תיכוניים, שזיפים מיובשים, פתל, דובדבנים, קסיס, עם סיומת מרשימה.
יין מסיבי, מורכב ועוצמתי, יין להיום ולעוד כמה שנים טובות.

יקב הר אודם – אלפסי 2008 מיכאל אלפסי, יקב הר אודם, והבנים
מיכאל אלפסי, יינן ובעלים: "שנה מאוד גדולה, ענבי רמת הגולן מכרם יחידני שלנו בנווה אטיב, עשירים בסוכר, בעלי תרכובות הטעם והריח בנוסחה מושלמת".
קברנה סוביניון (60%) ומרלו (40%), 24 חודשים בחבית. היין מוכן לשתייה ולשמירה.
יין הדגל של היקב מבטיח רבדים של טעמים וניחוחות, עם הרבה פרי אדום כהה, דובדבנים ושזיפים בשפע. מאוזן, גוף מלא, ארוך ואלגנטי, ניחוחות של טבק וגמר ארוך כמעט מתוק. יין בעל עוצמה ויכולות.

 

 

יקב ויתקין – שורשים ג' 2008
אסף פז, יינן ראשי: "אחד הבצירים הטובים והייחודיים של היקב, עם יבולים נמוכים אך איכותיים".
בלנד של קריניאן, פטיט סירה, סירה, פטי ורדו ומעט קולומבר. 20 חודשים בחבית. מוכן לשתייה ולשמירה.
שורשים ג' (שנה שלישית) הוא בלנד מיוחד ולא רגיל של ענבים מגפנים בוגרות, גפנים עם מעט מאוד השקיה.
בהחלט בלנד מקורי ומוצלח עם אפיון שורשי. מורגשת יד יינן שמוכן לנסות הכול על מנת להוציא יין 'מחוץ לקופסה'.
ליין צבע בורדו עמוק. מלא ניחוחות וטעמים של פרי טרי, פרי אדום ומעט ירוק (מנטה), בגוף חזק ומאוזן. היין בשיאו, עגול, רעננן, טעים עם גמר ארוך ומפתיע.

יקב יתיר – יער יתיר 2008
ערן גולדווסר, יינן ראשי: "בדרום, בכרמי יתיר ורמת ערד, החורף היה פחות גשום, ריכוז הפרי בלט ברכותו ובטעמיו העדינים".
קברנה סוביניון (58%), פטי ורדו (32%), מרלו (5%), מלבק (3%) וקברנה פרנק (2%). 16 חודשים בחבית. מוכן לשתייה ולשמירה.
אחד היינות המצטיינים של היקב, אולי הטוב ביותר שלו. בנוי לתפארת. צבע אדום עז, כהה מבריק, חובק בתוכו עושר של טעמים וניחוחות, עטופים בעץ אלון קלוי עדין אך מורגש.
יש בו מגוון וכמות גדולה של פרי המתחלף ומתחזק כל זמן הטעימה. גוף מוצק, שזיפים, דובדבנים, קסיס והרבה שוקולד, עטופים ניחוח של קופסת סיגרים טובים.
אלגנטי ומוגדר, ארוך, עם עתיד מובטח. יין עם אופי יתירי.

 

 

יקב כרמל – לימיטד אדישן 2008
ליאור לקסר, יינן ראשי: "איכות הענבים הביאה ליצירת יינות עשירים ומאוזנים".
בלנד של קברנה סוביניון, מלבק, קברנה פרנק, פטי ורדו ומרלו. 15 חודשים בחבית. מוכן לשתייה ולשמירה. בקבוק ממוספר.
אחד מיינות הדגל של כרמל. מהווה סינתוז – מיזוג או עירוב של כל הניחוחות והטעימים שאפשר להשיג ביין מיוחד ובולט. בלנד לא מוכר, זר לחך הלא מאומן, אך מוצק ומאוזן להפליא. העולם הישן במיטבו.
צבע רובי כמעט שחור, מסיבי ועוצמתי. לכל זן שביין יש משהו להבליט. תותים שחורים, פטל אדום וקסיס בשפע. הכול עטוף בעץ שרוף אך לא דומיננטי. יין מיוחד, אלגנטי ועגול.

 

 

יקב מרגלית – קברנה סוביניון ספישל רזרב 2008
אסף מרגלית, יינן ראשי: "בכרמים שלנו היה קיץ רגוע וקריר. במקביל עלייה של הסוכרים בפרי והתפתחות תרכובות הטעם והריח, הביאו לאיזון מושלם".
קברנה סוביניון (88%) ופטיט סירה (12%). 12 חודשים בחבית. מוכן לשתייה ולשמירה.
יינות מרגלית קלים לזיהוי. צבע בורדו כהה עמוק, גוף מלא, מרוכז, הרבה פרי ואלכוהול במידה מותאמת.
2008 הייתה שנה מבורכת במיוחד בצפון הארץ (כרם קדיתא), עם פרי מרוכז, והיין התבגר יפה והגיע לשיאו בהתאם לציפיות.
שזיפים מיובשים, פטל אדום, טאנינים רכים מתובלים ועדינים, השתלבו יחד עם הפרי והאלכוהול. יין חזק, מסיבי ועוצמתי, עם רקע של אלון קלוי ומעט מנטה.
יין שהשנים עזרו לו להשתבח ולהתעדן. אחד האסים של מרגלית, פאר היצירה המרגליתית.

 

 

יקב עמק האלה – E35/N32 vineyard's choice 2008
לין גולד, ייננית ראשית: "תנאי אקלים מצוינים על הטרואר הייחודי, העניקו ליין אישיות משלו".
בלנד של סירה, פטי סירה, מרלו. 20 חודש בחבית. מוכן לשתייה ולשמירה.
שמו של היין נגזר מהקואורדינאטות הגיאוגרפיות של כרמי היקב: 32 צפון, 35 מזרח. יין הדגל של היקב, בלנד של ענבי שלושת הכרמים בבעלות היקב: אדרת, נס הרים ועמק האלה.
צבע רובי כמעט שחור. בעל גוף מוגדר אך לא כבד, הרמוני, עשיר בניחוחות וטעמים. יין בעל איזון מושלם. דובדבנים, קסיס, גרגירי יער בשלים, על רקע של עלים ירוקים. יין עגול עטוף באלון קלוי עם סיומת כמעט מתוקה. יופי של יין.

 

 

יקב פלם – נובל Noble 2008
גולן פלם, יינן ראשי: "היבולים הנמוכים התאפיינו באיכות הפרי הגבוהה מאוד, והאיזון הפנולי המושלם".
קברנה סוביניון (61%), מרלו (28%) ופטי ורדו (11%). 20 חודש בחבית. מוכן לשתייה ולשמירה.
יין בן- אצולה אמיתי. כשמו כך הוא. אלגנטי ובו זמנית חזק ומוגדר. צבע בורדו רובי כמעט שחור. מפזר בנדיבות ניחוחות וטעמים מורכבים של אלון קלוי, עשבי תיבול וגרגירי יער בשלים. יין בנוי להפליא, בו הקברנה שולט, אך שני הזנים הנוספים מעדנים ומעגלים אותו. יין אינטנסיבי, עשיר ועוצמתי. רמזים של פלפל שחור, צמחי תבלין, שזיפים, ותותים שחורים עסיסיים.
עשוי כהלכה, עם סיומת ארוכה ועסיסית. יין בעל יכולות.

 

יקב קסטל – גרנד וין Grand Vin 2008
אלי בן-זקן, יינן ראשי: "שנת שמיטה, שנת שבתון, יין מבורך".
בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו. 20 חודשים בחבית. מוכן לשתייה ולשמירה.
הזמן עשה את שלו, ולטובתו. הטאנינים החזקים השתלבו עם הפרי והאלכוהול, ונתנו ליין עדינות ואלגנטיות. מאוד ארומטי, בעל גוף מוגדר, פירותי ועוצמתי.
בורדו יפה, מפזר בנדיבות ניחוחות וטעמים של תותים שחורים, קסיס, מנטה ושוקולד, יחד עם תבלינים ים תיכוניים ריחניים. סיומת ארוכה ומוגדרת.
יין שהגיע לבגרותו מלא כוח, חוזק ומורכבות. יופי של יין, אלגנטי ובעל עומק של טעמים.

 

יקב רמת הגולן – ירדן סירה כרם מורדות אביטל 2008
ויקטור שונפלד, יינן ראשי: "בציר מוקדם ופרי באיכות גבוהה. יינות מאוזנים היטב".
עשוי מענבי סירה, 18 חודשים בחבית. מוכן לשתייה ולשמירה.
זה לא סירה צרפתי ולא שיראז אוסטרלי. זה יין ישראלי עם חותמת של הכרם הקר ביותר בארץ (גובה 920 מטר מעל פני הים), על מורדות הר אביטל שבצפון רמת הגולן.
יין בורדו בוהק, מפזר בנדיבות ניחוחות וטעמים מורכבים של פטל שחור מתוק, קסיס, אוכמניות, שזיפים ומה לא.
יין בעל גוף מלא, חזק ומשתלט. יופי של יין, מוכן כעת ולעוד שנים טובות.

 

יקב רקנאטי – ספישל רזרב 2008 גליל
גיל שצברג, יינן ראשי: "שנה בה ההבשלה הייתה יחסית מהירה. כל הנתונים התחברו יחדיו לבלנד מורכב".
קברנה סוביניון (70%) מרלו, פטיט סירה, סירה וקברנה פרנק. 18 חודשים בחבית. מוכן לשתייה ולשמירה.
יין המיוצר בשנים מיוחדות, קרי, רק בשנים מצטיינות בטיב ענביהן.
יין מיושב, חזק, ובו זמנית מלטף. כולו ניחוחות וטעמים המשתנים כל זמן הטעימה. אך להבדיל מטעימה קודמת, כשהיין היה צעיר וסגור, כל לגימה חגיגה. יין עשיר, מחובר לפרי, לטאנינים ולאלכוהול.
איזון מושלם. שזיפים, קסיס, פלפל שחור, שוקולדף עטופים בוילון של עשן ריחני, רמז לסיגר טוב. פרס זהב של מגזין דקנטר האנגלי, נחשב כמחמאה בפני עצמה. בכבוד.

 

 

יקב שאטו גולן – אליעד רויאל רזרב 2008
אורי חץ, יינן ראשי: "קיץ יותר חם, יבולים נמוכים מאוד, התפתחות הפרי איטית וטובה, הביאו לבציר מאוחר וסלקטיבי".
קברנה סוביניון (93%), פטי ורדו (4%), סירה (3%). 12 חודשים בחבית. מוכן לשתייה ולשמירה. בקבוק ממוספר 2253 מסך הכל 7083.
צבע ארגמן כהה עם השתקפות כתומה של תפוז, יין בעל גוף ועוצמה. עגול, חלק, מורכב ומלא טעמים המשתנים עם הטעימה. הרבה שזיפים ופטל שחור עסיסי, על רקע עץ קלוי ריחני. מרוכז, קשת רחבה של טעמים, מורכבות אופיינית לזן.
היין התפתח והיה לבוגר בעל יכולות. תבלינים, גינג'ר, פלפל שחור ושוקולד מריר, יחד עם קופסת סיגרים ריחנית, סיומת אינטנסיבית ורכה. יופי של יין, אלגנטי ומוכן.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר