מצרכים ל-6 מנות
חבילת בשר טבעוני כמו רידיפיין נתח מפורק בסגנון בקר (300 גרם)
יין ויתקין קברנה פרנק 2018
300 גרם אטריות קדאיף
שמן זית לפי הטעם
2 שיני שום קצוצות דק
1 בצל קצוץ דק
½ פלפל ירוק חריף קצוץ דק
10 עלי זעתר טריים
מלח, פלפל גרוס
1/3 כוס סויה
1/3 כוס ציר ירקות
1/3 כוס רכז רימונים
1/3 כוס סילאן
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה
חותכים עם מספריים אטריות קדאיף לחתיכות של כ- 2 ס"מ ושמים בקערה.
מתבלים את האטריות בשתי כפות שמן זית ומשמנים היטב.
במחבת רחבה על חום בינוני-גבוה מחממים 3 כפות שמן זית.
מטגנים שום, בצל, פלפל ירוק ועלי זעתר במשך שתי דקות. מוסיפים נתח מפורק של בשר טבעוני כמו רידיפיין מיט.
מטגנים עד השחמה כ- 10 דקות תוך ערבוב ותיבול במלח ופלפל שחור.
מוסיפים סויה, ציר ירקות, רכז רימונים וסילאן.
מבשלים עוד כ-2 דקות תוך ערבוב עד שהנוזלים מצטמצמים.
מסירים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה ומחצית מכמות הצנוברים, מערבבים.
לתוך מחבת בינונית (בקוטר 22 ס"מ) מוסיפים 3 כפות שמן זית. מרפדים את תחתית המחבת במחצית מכמות האטריות בשכבה אחידה, דקה ומהודקת היטב.
מניחים על שכבת האטריות את תערובת הבשר-החדש בשכבה אחידה.
משאירים שוליים של 1 סנטימטר מסביב.
מעל מניחים את המחצית השנייה של האטריות בשכבה אחידה ודקה, ומהדקים בעדינות.
מניחים את המחבת על להבה גדולה ומטגנים כשלוש דקות. מנמיכים את האש וממשיכים לטגן עד שהחלק התחתון מזהיב.
מומלץ לבדוק את צבע הקדאיף בתחתית המחבת.
מניחים על המחבת צלחת הפוכה והופכים את הכנאפה על הצלחת.
מוסיפים למחבת מעט שמן זית ומחזירים את הכנאפה מהצלחת למחבת כך שהצד שאינו מטוגן פונה כלפי מטה.
מטגנים מספר דקות עד שהחלק התחתון מזהיב.
הגשה
לאחר טיגון שני הצדדים מעבירים את הכנאפה שוב לצלחת הגשה.
מפזרים מעל את שאר הצנוברים.
מגישים עם טחינה ולצד היין בשולחן החג.