משולשי כרישה במילוי נתח בשר טבעוני מפורק לצד מסע ישראלי ורוד 2022

חברת הבשר-החדש הישראלית Redefine meat מציעה בשיתוף עם יקב ויתקין מתכון של משולשי כרישה במילוי נתח בשר טבעוני מפורק. המתכון שמשלב חומרי גלם מקומיים עם טעמים עשירים אינו מכיל רכיבים מן החי. זאת לצד יינות היקב שהותאמו למנות ולכל העדפה קולינרית של הצרכנים, בין אם חובבי בשר, מפחיתנים, צמחונים, או טבעונים

מצרכים ל-4-6 מנות

5  גבעולי כרישה

למילוי

חבילת בשר טבעוני כמו רידיפיין נתח מפורק בסגנון בקר (300 גרם)

בקבוק יין מסע ישראלי ורוד 2022

1 כוס פריקי

½ כוס בורגול

½ כוס נענע קצוצה

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

1 חופן חמוציות

1 בצל מגורד גס

2 שיני שום כתושות

3 כפות סילאן

3 כפות סויה

3 כפות רכז רימונים

3 כפות שמן זית

1 כפית ראס אל חנות

½ כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב

2 כפות שמן זית

3 כוסות ציר ירקות

½ כפית סילאן

1 כפית עלי אורגנו טריים קצוצים

3 כפות רכז רימונים

1 אשכול ענבים

אופן ההכנה

משרים את הפריקי והבורגול בקערה מלאה במים במשך 60 דקות.

בסיום מסננים היטב.

מעבדים את הכרישה: חותכים את הקצה הקרוב לשורש ומסירים מהצד השני את העלים כך שיישאר רק החלק המרכזי הלבן של הכרישה. חוצים אותה לאורך עד למרכז הקוטר.

ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה.

מבשלים את הכרישה כ-3 דקות בסיר מכוסה ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

במחבת רחבה משומנת היטב על חום בינוני-גבוה צולים את הבשר הטבעוני מפורק כ-7 דקות עד השחמה תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי כולל הנוזלים למעט הפריקי והבורגול.

מבשלים קלות עד רתיחה ומסירים מהאש.

מוסיפים לפריקי והבורגול את תערובת הבשר הטבעוני המתובל.

מערבבים לתערובת אחידה.

מחממים תנור ל-200 מעלות על טורבו.

מפרידים את טבעות הכרישה ומשטחים לעלים מלבניים על משטח עבודה (את החלקים הפנימיים הקטנים שומרים בצד לריפוד הסיר). מניחים כף מהמילוי בקצה כל מלבן ומקפלים את הפינה פנימה לצורת משולש.

ממשיכים לקפל עד לקצה ואם יש שארית קטנה חותכים אותה בסכין חדה.

מרפדים סיר רחב ושטוח (שמתאים גם לתנור) בעלי הכרישה הקטנים.

מסדרים עליו את המשולשים הממולאים.

מערבבים בקערה את חומרי הרוטב.

יוצקים מעל למשולשי הכרישה כך שיכסו עד חצי מהגובה (אם חסרים נוזלים מוסיפים מים).

מכסים ואופים בתנור 40 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר