כנס המסעדנות של ישראל התקיים ביום א' 31.3.24 בפעם התשיעית במלון דיוויד אינטרקונטיננטל תל אביב, בהשתתפות יותר מ-1,200 בכירים ומקבלי החלטות בתחום המסעדנות. הדוברים בכנס הציגו כיצד מתמודדים בענף המסעדנות בעת מלחמה. לאור מאורעות אוקטובר והמלחמה הוקדש הכנס למסעדנות בעת מלחמה, תמיכה במסעדני העוטף – מדרום עד צפון, וההתמודדות מול קשיי המסעדנות בימים אלו ועוד.
בין הפאנלים הבולטים בכנס: בפאנל "חרבות ברזל 2024 – המלחמה האמיתית של המסעדנים" דיברו מסעדנים ואנשי מקצוע על המלחמה והשלכותיה, בהשתתפות אור שוקרון (שף קונדיטוריית Oryosss מעוטף עזה), ועינם אבישי (מסעדן ובעלים של "דג על הדן" בקיבוץ דן בגליל העליון).
בפאנל "דווקא השנה! זוכי 2024 בפרסים בינלאומיים", השתתפו שף יוסי שטרית, שף אסף גרניט, שף רז רהב, שפית שיראל ברגר והשף תומר טל. בסיום הפאנל העניקו השפים את הפרסים לזוכים במסגרת טקס פרסי המסעדנות. בין הזוכים: מסעדת בית תאילנדי – קטגוריית מוסד קולינרי, האחים דוקטור – קטגוריית גיבורי מלחמה, ועו"ד עמית גרוס – קטגוריית שירותים נלווים למסעדות.
במסגרת הכנס הוקם השנה מתחם מיוחד לחקלאי ויצרני העוטף והצפון, שקיבלו ביתן ללא תשלום במטרה ולהציג תוצריהם לשפים ולמסעדנים באירוע. בין המשתתפים: מבשלת בירה ISIS ממושב דקל בדרום, "פשוט טבעי" – משפחה של חקלאים מהצפון הרחוק שפונו מביתם, בית בד שער הנגב – יצרני שמן זית ודבש מהדרום, גרופר משקאות – שהמפעל שלהם בקיבוץ דפנה שבצפון פונה.
הכנס עסק גם בחדשנות בתחום המסעדנות, עם אחדים מהחידושים החמים ביותר שקיימים בשוק, כמו החומוסייר – מיזם פוד-טק מבית שטראוס, שפיתח מכונה שמייצרת חומוס טרי בלחיצת כפתור, או Beyond Oil – מהפכה בעולם הטיגון עם שמן בריא יותר, טעים יותר וירוק יותר .
תוצאות מדאיגות בסקר שנערך לקראת הכנס
לקראת הכנס התקיים סקר רחב בקרב מסעדנים ברחבי הארץ. הסקר נערך על ידי מכון רושינק בשיתוף עם חברת הכנסים SE מפיקת כנס המסעדנות ה-9 של ישראל. התמונה שעולה מתוצאות הסקר מצביעה על מציאות מורכבת מאוד בענף המסעדנות:
על פי דיווח המסעדנים יש כיום מחסור של כ-27% בממוצע במספר העובדים הדרושים לתפעול סביר; כמחצית מהמשיבים כלל לא קיבלו פיצויים מהמדינה; פחות משליש סבורים כי במציאות הנוכחית מסעדה הינה עסק כלכלי; כמחצית מדווחים על ירידה במחזור בשיעור של לפחות 50%-25% ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה; 46% אומרים שחסרים במיוחד טבחים, וקרוב למחצית מעריכים שיסגרו את המסעדה במידה שתהיה הסלמה בצפון.