כמעט שנה עברה מאז הלך לעולמו רפאל קופרשטיין, הוא רפא ממסעדת 'בבית של רפא'. המסעדה, שהתחילה לפעול בביתו של רפא ואישתו רחל בראש פינה עוד בשנת 1993, עברה שנה לאחר מכן למיקומה הנוכחי, באתר השחזור של ראש פינה, בבית פרופסור מר, בדיוק היכן שהפרופסור חקר לפני עשרות רבות של שנים את מחלת המלריה.

במקום בו חקרו בעבר תרופות, יוצרים במשך שנים רבות רפא ועוזריו מנות המבוססות על המטבח הדרום-אמריקאי. שנה כמעט לאחר לכתו של האיש, ממשיכים צוות הטבחים בניהולה של רחל ובני משפחתה, להנפיק לאורחי המסעדה מנות מצוינות ששוות סעודה.
לא פשוט לשמור על רמה גבוהה של אוכל בתנאים כאלה, והעובדה כי זה מצליח רק מוסיפה הערכה רבה לאנשים העמלים במטבח.

הגענו לראש פינה ביום חורפי. בחוץ לא ירד גשם אך היה קר. למרות העובדה כי החלק החיצוני של המסעדה אינו מקורה – עקב מגבלות של העמותה המנהלת את האתר – בחרנו לשבת בחוץ. קצת קר אך מומלץ: בין העצים הרבים והנוף הייחודי, 'בבית של רפא' לוקח למקום אחר, קסום ומיוחד.

התפריט מבוסס כמובן על בשר, סטייקים מיושנים מחד ותבשילי קדירה מאידך, הם רוב רובו של התפריט. יש מספר מצומצם של מנות דגים, מנות צמחוניות ומנות לילדים, אך המסעדה פונה בעיקר לקרניבורים.

התחלנו את הארוחה עם שתי מנות: עלי גפן צמחיים, מנה עם 5 עלי גפן עשויים טוב עם מילוי נדיב של אורז וצנוברים, ומעל שמן זית עם עשבי תיבול (32 ₪). מרק הבית הוא מרק פטריות שיטאקי, מרק מצוין, מחמם ומרומם, שרפא יצר ביום שהרגיש לא טוב, ומאז הוא מומלץ למי שרוצה להתחדש באנרגיה (32 ₪).

אחרי הפוגה קלה הגיעו המנות העיקריות. סטייק הפילה בקר הגיע בדרגת צלייה מדיום, כמבוקש; עם רוטב שמנת פלפל אותו בחרנו מרשימת הרטבים האפשריים, רוטב עשוי טוב שהשתלב היטב עם הבשר האיכותי (139 ₪).
קדירת האסדו היתה למעשה צלחת לא גדולה ובה כמות יפה של בשר, שהוכן באיטיות במשך מספר ימים עד שהפך עשיר בטעם ורך כמו חמאה. הוסיפו לזה אפונה, תפוחי אדמה ובטטה, וקבלו מנת בשר אידיאלית לחורף (130 ₪).

לארוחה ביקשנו וקיבלנו כוס של יין הבית (28 ₪), מיין אביב של יקב ססלוב, קברנה סוביניון 2008. לסיום הארוחה הזמנו כוס תה נענע (8 ₪) וקפה הפוך (10 ₪) וקינוח – מנה של פלאן, גרסה דרום אמריקאית לפודינג עם קרמל, ריבת חלב וקצפת – שבבית של רפא יודעים איך לעשות אותה (35 ₪).

הביקור בבית של רפא מומלץ גם בהעדרו של האיש שנתן למקום את שמו. המתכונים המדוקדקים שהשאיר אחריו, כמו גם צוות העובדים המיומנים, מצליחים לשמור על האיכות הגבוהה. אם תבואו בצהריים תהנו מהאפשרות להזמין מהתפריט המצומצם והזול, אך אל תתעקשו על זוטות – החוויה כל כך מיוחדת שהיא שווה כל שקל.

בבית של רפא
בית פרופסור מר
אתר השחזור, ראש פינה
טל. 04-6936192
א'-שבת: 12:30-23:00