לביבות בטטה קארי ובוטנים עם טחינת ריחן

לבבות אלו יהפכו למעדן גם לכאלו שלא אוהבים קארי וכוסברה, ניתן להוריד את הכמויות של מוצרים על מנת לעדן את המנה לטעמינו.חומרים4 בטטות בינוניות מבושלות בקליפתן במים רותחים עד לריכוך (כ –30 דקות)2 ביצים1 כפית אבקת קארימעט מלח4-5 כפיות פרורי לחםחצי כוס בוטנים כתושים גסרבע כוס קוסברה קצוצה דק מאד (מי שלא יכול לסבול שישתמש בפטרוזיליה)1 כפית שמן אגוזי לוזרבע כפית פפריקה חריפהחצי כפית פלפל שחוררבע כפית כמוןשמן קנולה אופן ההכנהמקלפים את הבטטות ומייבשים אותן באחת משתי השיטות הבאות:1. כ- 10 דקות בתנור בחום של 120 מעלות.2. מניחים במסננת למשך כשעתיים.מי שמראש יחליט לאפות את הבטטות בתנור יכול לדלג על שלב הייבוש.מועכים את הבטטות למחית ומערבבים את כל החומרים חוץ מהבוטנים לתערובת הומוגנית.יוצרים לביבות בידיים משומנות וטובלים כל אחת בבוטנים.מטגנים בזהירות בשמן חצי עמוק ומייבשים בנייר סופג, מכינים טחינה סמיכה שקוצצים לתוכה הרבה בזיליקום ומגישים ליד.ישנה אפשרות לערבב כל חצי כוס טחינה סמיכה ומוכנה בכף רוטב פסטו. כמו כן ניתן להוסיף כ–3 כפות יוגורט (רצוי כבשים).

לבבות אלו יהפכו למעדן גם לכאלו שלא אוהבים קארי וכוסברה, ניתן להוריד את הכמויות של מוצרים על מנת לעדן את המנה לטעמינו.

חומרים
4 בטטות בינוניות מבושלות בקליפתן במים רותחים עד לריכוך (כ –30 דקות)
2 ביצים
1 כפית אבקת קארי
מעט מלח
4-5 כפיות פרורי לחם
חצי כוס בוטנים כתושים גס
רבע כוס קוסברה קצוצה דק מאד (מי שלא יכול לסבול שישתמש בפטרוזיליה)
1 כפית שמן אגוזי לוז
רבע כפית פפריקה חריפה
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית כמון
שמן קנולה

אופן ההכנה
מקלפים את הבטטות ומייבשים אותן באחת משתי השיטות הבאות:
1. כ- 10 דקות בתנור בחום של 120 מעלות.
2. מניחים במסננת למשך כשעתיים.

מי שמראש יחליט לאפות את הבטטות בתנור יכול לדלג על שלב הייבוש.
מועכים את הבטטות למחית ומערבבים את כל החומרים חוץ מהבוטנים לתערובת הומוגנית.

יוצרים לביבות בידיים משומנות וטובלים כל אחת בבוטנים.

מטגנים בזהירות בשמן חצי עמוק ומייבשים בנייר סופג, מכינים טחינה סמיכה שקוצצים לתוכה הרבה בזיליקום ומגישים ליד.

ישנה אפשרות לערבב כל חצי כוס טחינה סמיכה ומוכנה בכף רוטב פסטו. כמו כן ניתן להוסיף כ–3 כפות יוגורט (רצוי כבשים).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר