לביבות כרישה ומטבל יוגורט ומלפפונים

מצרכים ל-6 סועדים:2 תפו"א גדולים5 מקלות כרישה150 ג' קשקבל1 ביצה3 כפות פטרוזיליה קצוצהחצי כפית כמון50 ג' פרורי לחםכפית מלחחצי כפית פלפל שחוראופן ההכנה: מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך. יש לדאוג לא לבשל יתר על המידה שכן תפוח האדמה סופג מים ויגרום לבלילה להיות נוזלית. מסננים את תפוחי האדמה ומועכים.פורסים את הכרישה לפרוסות דקות ומאדים.מסננים את הכרישה כך שלא יישארו בכלל מים ומוסיפים אותה לתפוחי האדמה.מגרדים את גבינת הקשקבל.מוסיפים את הביצה , הפטרוזיליה הקצוצה ואת התבלינים.מוסיפים את פירורי הלחם לאט לאט תוך כדי ערבוב לקבלת מסה אחידה.נותנים למסה לנוח כרבע שעה.ניתן להוסיף עוד פירורי לחם במידה והמסה רטובה. יוצרים צורה של לביבה, מצפים במעט פירורי לחם ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה.מטבל יוגורט ומלפפונים:מצרכים:100 מ"ל יוגורט צאן3 מלפפונים קצוצים דק (רק החלק הקשה)2 כפיות שמיר קצוץ דקכפית נענע קצוצהכפית מיץ לימוןשן שום כתושהמלח ופלפלניתן להוסיף טבסקו לפי הטעםאופן ההכנה:מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.קפה מיכל, דיזנגוף 230 תל אביבצילום רפי אליהו

מצרכים ל-6 סועדים:
2 תפו"א גדולים
5 מקלות כרישה
150 ג' קשקבל
1 ביצה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית כמון
50 ג' פרורי לחם
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך.

יש לדאוג לא לבשל יתר על המידה שכן תפוח האדמה סופג מים ויגרום לבלילה להיות נוזלית.
מסננים את תפוחי האדמה ומועכים.
פורסים את הכרישה לפרוסות דקות ומאדים.
מסננים את הכרישה כך שלא יישארו בכלל מים ומוסיפים אותה לתפוחי האדמה.
מגרדים את גבינת הקשקבל.
מוסיפים את הביצה , הפטרוזיליה הקצוצה ואת התבלינים.
מוסיפים את פירורי הלחם לאט לאט תוך כדי ערבוב לקבלת מסה אחידה.
נותנים למסה לנוח כרבע שעה.
ניתן להוסיף עוד פירורי לחם במידה והמסה רטובה.
יוצרים צורה של לביבה, מצפים במעט פירורי לחם ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה.

מטבל יוגורט ומלפפונים:
מצרכים:
100 מ"ל יוגורט צאן
3 מלפפונים קצוצים דק (רק החלק הקשה)
2 כפיות שמיר קצוץ דק
כפית נענע קצוצה
כפית מיץ לימון
שן שום כתושה
מלח ופלפל
ניתן להוסיף טבסקו לפי הטעם

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.

קפה מיכל, דיזנגוף 230 תל אביב

צילום רפי אליהו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר