חומרים ל-30 מאפים קטנים
30 דפי אורז בקוטר 16 ס"מ כמו של מאסטר שף
3 כוסות עלי תרד שטופים וקצוצים
½ כוס בצל ירוק קצוץ
200 גרם פטה או בולגרית מפוררת
100 גרם קשקבל מגוררת
1 ביצה לתערובת
לציפוי
1 ביצה
4-5 כפות שומשום
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו או 200 מעלות רגיל.
מערבבים בקערה תרד קצוץ עם בצל ירוק, פטה, קשקבל וביצה.
יוצקים מים לקערה שתוכל להכיל את דף האורז.
טובלים דף אורז למשך 10 שניות.
שימו לב: הכוונה רק להגמיש את דפי האורז, בלי שיתרככו ממש.
מניחים בקצה הדף כף מלית לרוחב ומתחילים לגלגל.
בגלגול השני מקפלים את השוליים פנימה מימין ומשמאל.
ממשיכים לגלגל כך שמתקבל מאפה מלבני וסגור היטב ללא סדקים וקרעים – אם יהיה קרע המלית תיזל.
ממשיכים כך עם דפי האורז האחרים.
מניחים במרווחים בתבנית עם נייר אפייה.
מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
אופים 40 דקות או עד שהמאפים שחומים יפה.
מצננים מעט לפני הגשה.
הצעת הגשה
לצד ביצים קשות וירקות טריים.