יצאתי עם דן בר-דוב למבחן דרך בפיג'ו 2008, וגם כדי לפגוש יין מאותה שנת
בציר, שמן זית, ועוד מלוא הטנא גבינות וטבע, בשלהי האביב ולקראת הקיץ הישראלי החם.
בהגיענו לאזור חולדה, היכו בנו שדות החמניות הבוהקים בצהוב ומתכוננים להבשיל לקראת משחק הגמר של המונדיאל.
משדות החמניות פנינו ליקב חדש במושב בקוע על יד קיבוץ נחשון, יקב "כרם ברק" שנקרא על שם ברק רוזנברג ז"ל, בן המשפחה שהיה אמן צעיר, ואת תוויות היין מעטרים ציורי קומיקס אותם צייר ברק עוד לפני הקמת היקב.
יוסי רוזנברג (אין קשר משפחתי למשפחת רוזנברג מיקב אדיר בגליל העליון),
למד לעשות יין בבית הספר ליין יקב שורק הסמוך, ועבר רק בשנת 2011 למושב בקוע על מנת להגשים חלום ולייצר יין וגבינות.
בביקורנו נערכה חגיגה ראשונה של יינות בציר 2010 וגבינות בסגנונות שונים, שיוסי טרח על הכנתם לקראת אירוע הפתיחה. בחצר המשק והיקב ניגנו חברי ילדות מבית הספר של הבן, על שמו נקרא היקב, והנעימו את חווית טעימות היין והגבינות, לנו ולאורחים הרבים שהגיעו למקום.
היין הראשון שטעמתי היה פרנץ' קולומבר 2012, יין לבן צעיר בעל חמיצות קלה
ונעימה, עם ארומה וטעמי פרי דומיננטיים אפילו לאחר שנה בחבית עץ. היין שווה את מחירו – 90 ש"ח.
גבינות קממבר, מנצ'גו מחלב כבשים, פטה ועוד, היו ליווי עשיר בטעמים, והוגשו כיד המלך ע"י כל בני משפחת רוזנברג הצעירים והבוגרים.
היין השני היה כתום 2012 עשוי מענבי פרנץ' קולומבר, ונעשה עם תסיסה ראשונית על הקליפות במטרה לקבל את הצבע הכתום המעניין כל כך והמרענן. שמנוניות ודמעות יפות על הכוס היו תפאורה יפה לצבע היין, שיש לו ארומה נעימה ומעט מתוקה. יין פירותי ומתעגל בפה. המחיר 70 ש"ח.
היין האחרון שטעמנו בכרם ברק היה אדום 2010 – בלנד של 40% קברנה
סוביניון, 40% מרלו, 20% שירז. לטעמי, למרות שהשירז מהווה רק חמישית מהבלנד, הוא הדומיננטי ועושה את היין נגיש וקל יותר, בוודאי לאוהבי הזן.
מ"כרם ברק" שמנו פעמינו ליקב ברבדו שנמצא בלב הכרמים שלו, כמעט כמו בטוסקנה.
נוחות הנסיעה בין הכרמים המתחילים להתמלא באשכולות ענבים ירוקים, הייתה בהחלט חוויה מרעננת עם הפיג'ו 2008, ויש לציין שזאת רק עם מנוע 1200 סמ"ק. הישיבה הגבוה המזכירה במשהו רכבי SUV רבי עוצמה וכוח, היא עוד תגלית מעניינת עם ה-2008.
ביקב ברבדו חיפשנו את ה-2008 של היין, וההפתעה שציפתה לנו הייתה יין
שרדונה 2008 לבן – בעל וותק כזה ועדיין בועט וחי. יין מלא פירותיות וחיות, וכשהוא קר, אין כמותו ביום חם.
אחרי עוד כמה טעימות יין (אם נוהגים לא שותים, אז צמצמתי בשתייה) וגם טעימות ענבים מהכרמים בסביבה, המשכנו למספר אטרקציות מעניינות נוספות.
ארץזית הוא מותג שמן זית צעיר מכרמי יוסף, ששמן הזית שלו בהחלט מרענן ובעל ארומות עוצמתיות. לדברי נטע יעקובי, מדובר בחלום שהתגשם: "השמן שלנו מופק מזן זית סורי, והינו שמן כתית מעולה מכבישה קרה ראשונה. השמן מופק אך ורק מפרי שנמסק בעונה האחרונה וגדל בכרם שלנו. הכרם רענן וצעיר וממוקם לרגלי הישוב כרמי יוסף, בקרבת תל גזר בו נמצאים שרידי ישובים מימי הכנענים, מלכות ישראל והמכבים".
בדרכנו מכרמי יוסף בחזרה הביתה, נכנסנו ל"מלוא הטנא" – מרכז מבקרים
חקלאי עם חממות לגידול פירות אורגניים, הנקטפים ועוברים היישר למכירה בחנות במקום.
כמו כן ניתן למצוא במלוא הטנא בית בד, ואף ריחיים לטחינת שומשום, שם עושים טחינה מעולה ואף חלווה בטעם של פעם.
כרם ברק
משק 46 בקוע, יוסי רוזנברג 052-6288591
צילום דן בר-דוב

תגובות
0