מצרכים
1 קופסה של נתחי טונה בהירה בשמן זית כתית מעולה כמו של סטארקיסט
2 כוסות בורגול מושרה במים חמים
1 כוס עדשים חומות
3 כפות שמן קנולה
2 בצלים קצוצים
2 גזר קלוף ומגורד
3 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל, כמון
אופן ההכנה
משרים את הבורגול במים חמים כ- 60 דקות. שוטפים ומסננים היטב.
מטגנים את הבצלים עם השמן זית שסונן מהטונה עד שמזהיבים.
מוסיפים את העדשים והמים.
מרתיחים את המים, מוסיפים את המלח, הפלפל והכמון, ומנמיכים את האש לאחר הרתיחה.
מבשלים במשך 30 דקות.
מוסיפים את הבורגול והגזר, מערבבים ומכבים את האש.
משאירים מכוסה במשך 10 דקות.
מוסיפים את נתחי הטונה בשמן זית ומערבבים קלות.