סלט בורגול עדשים גזר וטונה בשמן זית

מטגנים את הבצלים עם השמן זית שסונן מהטונה עד שמזהיבים. מוסיפים את העדשים והמים. צילום טל סיון ציפורי
רותי אבירי, דיאטנית ויועצת התזונה של סטארקיסט, מציעה מתכון של סלט טעים ומזין שיכול להוות ארוחה עם שילוב נתחי פילה של טונה בהירה בתוספת שמן זית איכותי בדרגת כתית מעולה – שמן זית טבעי בכבישה קרה שמעניק לטונה מרקם מעודן ורך, ניחוח עשיר וטעם עמוק

מצרכים

1 קופסה של נתחי טונה בהירה בשמן זית כתית מעולה כמו של סטארקיסט

2  כוסות בורגול מושרה במים חמים

1  כוס עדשים חומות

3  כפות שמן קנולה

2  בצלים קצוצים

2 גזר קלוף ומגורד

3  כוסות מים רותחים

מלח, פלפל, כמון

צילום טל סיון ציפורי
צילום טל סיון ציפורי

אופן ההכנה

משרים את הבורגול במים חמים כ- 60 דקות. שוטפים ומסננים היטב.

מטגנים את הבצלים עם השמן זית שסונן מהטונה עד שמזהיבים.

מוסיפים את העדשים והמים.

מרתיחים את המים, מוסיפים את המלח, הפלפל והכמון, ומנמיכים את האש לאחר הרתיחה.

מבשלים במשך 30 דקות.

מוסיפים את הבורגול והגזר, מערבבים ומכבים את האש.

משאירים מכוסה במשך 10 דקות.

מוסיפים את נתחי הטונה בשמן זית ומערבבים קלות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר