הדינמיקה בפייסבוק מהווה היום מקור בלתי נדלה לא רק למידע כי אם גם להתרשמות ולתחושות אישיות. כך גם לגבי תערוכת היין הדו שנתית שנפתחה ביום ג' 21.2 ופתוחה לקהל הרחב היום ומחר – 22-23.2.12.
הרשמים והתגובות מתייחסים ליומה הראשון של התערוכה.

פתח האופטימי ושוחר הטוב בענף אתרי היין, ישראל פרקר מ- wines-israel' עם דיווח ממסיבת העיתונאים שפתחה את התערוכה:במסיבת העיתונאים
בשנה האחרונה רשם ייצוא היין הישראלי גידול של כ 5.5%, מהיקף מכירות של 24.4 מיליון דולר בשנת 2010 ל-26.7 מיליון דולר בשנת 2011. כך על פי נתוני מכון היצוא המתפרסמים במסיבת עיתונאים שנערכה לרגל פתיחת תערוכת היין ISRAEWINEXPO.
מיכל נאמן, מנהלת ענף מזון ומשקאות במכון היצוא ציינה כי נתוני היצוא מלמדים על התאוששות הענף וחזרה להיקפו בשנת 2008 טרום המשבר העולמי.
עוד ציינה נאמן כי "אם בעבר, היה ידוע כי יצוא היין התבסס ברובו על שוק היינות הכשרים, אשר היו מבוקשים בקרב יהודי התפוצות, הרי שכיום יינות ישראלים זוכים להכרה בינלאומית ולהתעניינות מצד גורמים בינלאומיים. מכון היצוא פועל כדי לקדם את מיתוגו ומיצובו של היין הישראלי בעולם כיין משובח ואיכותי".
5 המדינות המובילות ביצוא יין ישראלי אליהם עפ"י נתוני מכון היצוא : ארה"ב – 12.2 מיליון דולר, עליה של כ- 0.5% לעומת שנה קודמת ומהווה מחצית מסך יצוא הענף; צרפת – 2.7 מיליון דולר, ירידה של כ- 7%, מהווה כ- 11% מסך יצוא הענף; בריטניה – 1.4 מיליון דולר, עליה של כ- 9.6%, מהווה כ- 6% מסך יצוא ענף; קנדה – מיליון דולר, עליה של כ- 4.6%, מהווה כ- 4.5% מסך יצוא הענף; פולין – 0.9 מיליון דולר, עליה של 63%, מהווה כ- 4% מיצוא הענף.
בתוך כך, יצוא היין הישראלי לאיחוד האירופי גדל בשנת 2011 בכ- 3% והסתכם בכ- 8 מיליון דולר; עיקר יצוא היין מישראל לאיחוד האירופי מיועד לצרפת, היקף יצוא היין לצרפת מהווה כ- 33% מיצוא היין מישראל לאיחוד בשנת 2011.
היצוא לצפון אמריקה מהווה כ- 55% מיצוא היין מישראל גדל בכ-1.5% והסתכם בכ- 13.4 מיליון דולר; היצוא לארה"ב מהווה למעלה מ-90% מיצוא היין של ישראל לצפון אמריקה, כ-8% מופנים לקנדה והשאר למקסיקו.גיל שצברג, רקנאטי, עם בתו החיילת
שוק נוסף הנמצא בהתהוות הינו אסיה, עם גידול של 66% המסתכם בכ- 1.1 מיליון דולר; הגידול המשמעותי חל בזכות גידול יצוא היין מישראל לסין וליפן. היקף יצוא היין בשנת 2011 לסין הסתכם בכ- 293 אלף דולר, גידול של למעלה מ 200% לעומת אשתקד אז הסתכם היקף יצוא היין מישראל לסין בכ- 92 אלף דולר בלבד. יצוא היין ליפן הסתכם בכ- 581 אלף דולר, גידול של כ- 44% לעומת שנה קודמת.
שוק היין בישראל מתחזק ומתעצם משנה לשנה וכולל כיום 35 יקבים מסחריים בארץ. שלושת היקבים המובילים: כרמל, ברקן-סגל ורמת הגולן מחזיקים בכ -75% מיצוא היין, ובסה"כ 10 היקבים הגדולים מחזיקים בכ- 95% מהיצוא. להערכת מכון היצוא, פועלים בקטגוריית יקבי בוטיק מעל 250 יקבים. שוק היין בישראל מגלגל כ-200 מיליון דולר בשנה.
מכון הייצוא בשיתוף הנספחים המסחריים של משרד התמ"ת ומשרד החוץ מביא ארצה משלחת גדולה של קניינים ועיתונאים מרחבי העולם לפגוש את היקבים הישראלים בתערוכה. במסגרת זו מסיירים האורחים ביקבים ואזורי גידול ומקיימים קרוב ל 300 מפגשים עסקיים עם היקבים הישראלים.

ותגובות לפרקר:
יוסי בן אודיס, הטרקלין: 
היום הייתה תערוכת היין השנתית – המטומטם בכניסה לא הסכים להכניס את 7 המלצרים שהזמנתי לתערוכה בטענה: שהם לא נחשבים חלק מתחום היין בישראל – אני שואל אתכם : מלצרים שמוכרים :14000 בקבוקי יין בשנה מיקבי בוטיק ישראלים – הם חלק מתחום היין או לא??? מי פה הטיפש???……אלו לא דור הבא של מלצרי היין????……בושה למארגנים!!!

רני רוגל, אכול ושאטו:
ישראל האופטימי תמיד. לא התפעלתי מהנתונים, לא התפעלתי מכך ששר התמ"ת ושרת החקלאות לא התייצבו על אלף. נגעלתי מעשר הדקות שנתנו למוכר תויות וקפסולות – הנה עתיד תעשיית היין בישראל: הייה ספונסר וטמטם את העיתונאים.

טל גל-כהן, israel wines:
כמעט 12 שעות סגרתי בתערוכת היין הבינלאומית IsraeWineExpo, המון פנים מוכרותגולן תשבי, יקב תשבי ואחרי כמה שעות הרבה פחות שמות… חיוך של שמחה לפגוש או חיוך של מבוכה של… מאיפה רבאק, אני מכיר אותה???? הרבה יינות טובים, פחות מידי יקבי השורה הראשונה, הרבה יקב אלי, יקב ויצמן, יקב חנן ויקב דוד (אמיתי) כאורחי היום המקצועי….ופחות מידי מסעדנים וחיי לילה (למרות הכרזה של יום מקצועי), את תג השם הפרטי של בעל חנות יין מהמרכז ראיתי אצל 4 אנשים שונים!!! טקס חשוב של חלוקת תעודות אך ביצוע חובבני ומיגע של יינות מצטיינים של מגזין יין וגורמה ומילים אמיצות וחזקות של ענת לוי מנכ"לית יקבי רמה"ג במסיבת עיתונאים של פתיחת התערוכה. תודה לחברים שדאגו לי למים (יין היה למכביר) ותודה לאופנוע שהביאני הביתה בשלום. נפגש מחר בשעה 16:00 מחדש, רק שיתנו לי להיכנס.

רן שוהם:יקב שושנה, הפתעה נעימה
חזרתי מכמעט 4 שעות של "עבודה קשה" בתערוכת היין הבינלאומית במרכז הירידים. מעולם לא ירקתי כל כך הרבה יינות טובים…
אז מי בלט לטובה מבין עשרות היינות שטעמתי? טוב, לא חוכמה לציין את יקבי רמת הגולן, הרי גליל, רקנאטי, יתיר ויתקין וכו', שעמדו בציפיות להציג יינות מצויינים.
אבל כשיקב שעד השבוע לא ידעתי על קיומו, יקב שושנה, מפגיז עם יינות אלגנטיים ברמה גבוהה, זו הפתעה שכמעט רק בשבילה שווה היה להגיע.
אבי …פלדשטיין מסגל שוב הולך לפני המחנה עם יין ארגמן, זן ישראלי ששווה לתת לו צ'אנס.
כרמל עם יינות טובים בסדרה האיזורית (קברנה פרנק טוב וקאריניאן), מדיטראניאן מעניין מאוד, וכמובן היינות מכרם קאיומי.
ברקן עם סדרת אסמבלאז' – עוד סדרה איכותית ומהנה של היקב הזה.
רמות נפתלי – יקב שאני אוהב לשתות – עם ברברה מאוד מעניין (בנוסף על יינות אחרים שלו שהכרתי קודם).
לוריא עם הגרנד ויטל – יופי של יין.
לסיכום – יש בארץ פריחה של הרבה יקבים שעושים יינות טובים מאוד, סיבה לגאווה.
נקווה שהקהל הרחב ישתה יותר ויותר מיינות אלה, ויצדיק את ההשקעה של היקבים.
כדי שזה יקרה, היינות צריכים להיות יותר נגישים, גם למי שלא מוכן לשלם מעל 100 ש"ח לבקבוק…