מילפיי שוקולד

מילפיי שוקולד, צילום נטלי לוין
עוגה אחת באורך 20 על 10 ס"מ, רמת קושי: בינוני, זמן הכנה כולל: יותר מ-3 שעות – הרבה עבודה אבל מתגמלת

עוגה אחת באורך 20 על 10 ס"מ, רמת קושי: בינוני, זמן הכנה כולל: יותר מ-3 שעות

חומרים לשכבות הבצק:
300 גרם (1/3 חבילה) בצק עלים מרודד על בסיס חמאה
30-40 גרם אבקת סוכר

לקרם שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה

לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר מגורר
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מרדדים קלות את הבצק על משטח מקומח עד לעובי של כ-4-5 מ"מ.

מניחים את יריעת הבצק על גבי התבנית ובעזרת מזלג יוצרים חורים.

מניחים על גבי הבצק שכבת נייר אפייה ומעליה תבנית תנור נוספת (כך שהבצק ייאפה בין 2 תבניות).

אופים בצורה זו במשך 20-25 דקות, עד הזהבה.

מפזרים על הבצק האפוי אבקת סוכר בשכבה דקיקה.

מחזירים להמשך אפייה למשך עוד 4-5 דקות או עד שהסוכר מתקרמל ונוצרת שכבה מבריקה על הבצק.

מצננים לחלוטין.

חותכים את הצדדים לקבלת מרובע ישר ומחלקים את המרובע ל-3 חלקים שווים – אלו יהיו שכבות המילפיי.

הכנת קרם שוקולד:

שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.

בסיר מחממים שמנת עד לסף רתיחה.

יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד קבלת גנאש אחיד ומבריק.

מעבירים את הגנאש לכלי סגור ומצננים במקרר במשך 4-5 שעות לפחות, עד שהוא קר לחלוטין.

מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.

מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ.

מניחים שכבת בצק על גבי צלחת הגשה ומעליה מזלפים תלוליות קרם צפופות.

מניחים שכבה שנייה של בצק, מעליה עוד קרם ומעליו את השכבה השלישית של הבצק.

מפזרים אבקת סוכר ומזלפים את שאריות הקרם בחלק העליון.

מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים.

טיפים:

העוגה במיטבה ביום ההכנה.

אפשר להכין את עלי הבצק 2-3 ימים מראש ולשמור בקופסה אטומה היטב בטמפרטורת החדר או במקפיא.

אפשר להכין את הגנאש (לפני ההקצפה) עד 3-4 ימים מראש.

אפשר להכין עוגה אחת גדולה יותר אם מכפילים את הכמויות.

המתכון הוכן עבור רגע מתוק של שוקולד עלית ע"י נטלי לוין

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר