מצרכים
180 גרם סלמון טרי
150 גרם בצל ירוק
150 גרם פלפל ירוק
2 חלבונים
1 כף שמן זית
190 גרם עדשים
מיץ מחצי לימון
60 גרם פירורי לחם
מלח ופלפל
לחמניות קטנות לפי מספר הקציצות
אופן ההכנה
קוצצים את הסלמון במעבד מזון ומעבירים לקערה.
קוצצים את הבצל ומוסיפים לתערובת הסלמון.
מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים לתערובת את החלבונים ופירורי הלחם.
מערבבים הכול יחד.
מחממים כף שמן זית על מחבת.
יוצרים מהתערובת קציצות קטנות וצולים אותן במחבת.
חותכים את הפלפל הירוק וצולים קלות.
טוחנים את העדשים ומוסיפים להן מיץ לימון, שמן זית ומלח.
מורחים את ממרח העדשים על לחמנייה חצויה.
מעליה מניחים את קציצת הסלמון.
מקשטים עם הירקות הצלויים.
סוגרים עם החצי השני של הלחמנייה.