תבשיל עדשים עשיר בסגנון ים תיכוני

מצרכים ל- 6 מנות:250 גרם עדשים שחורות או ירוקות2 בצלים סגולים קצוצים4 שיני שום קצוצותמיץ מלימון אחדגרידת לימון מלימון אחד10 יחידות עגבניות שרי תמר חצויות5 כפות צנוברים קלוייםחצי צרור פטרוזיליה קצוצהחצי צרור כוסברה קצוצה 5 ענפי נענע קצוצים5 ענפי בצל ירוק קצוץ5 כפות שמן זית איכותירבע כפית כמוןמלח ופלפל לפי הטעםאופן ההכנה:מבשלים את העדשים במים רותחים עד להתרככותן.מחממים מחבת עם ארבע כפות משמן הזית.מוסיפים את העגבניות החצויות והשום וצולים מספר דקות. מוסיפים את העדשים, הצנוברים, גרידת הלימון, מיץ הלימון, כמון, מלח ופלפל לפי הטעם.מסירים מהאש.מוסיפים את עשבי התבלין, הבצל, וכף שמן זית. מגישים כתבשיל חם או קר.הצעת הגשה:לעטר את המנה בפלחי לימון כבוש המעניקים לה רעננות.

מצרכים ל- 6 מנות:
250 גרם עדשים שחורות או ירוקות
2 בצלים סגולים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
מיץ מלימון אחד
גרידת לימון מלימון אחד
10 יחידות עגבניות שרי תמר חצויות
5 כפות צנוברים קלויים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
5 ענפי נענע קצוצים
5 ענפי בצל ירוק קצוץ
5 כפות שמן זית איכותי
רבע כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים במים רותחים עד להתרככותן.
מחממים מחבת עם ארבע כפות משמן הזית.
מוסיפים את העגבניות החצויות והשום וצולים מספר דקות.
מוסיפים את העדשים, הצנוברים, גרידת הלימון, מיץ הלימון, כמון, מלח ופלפל לפי הטעם.
מסירים מהאש.
מוסיפים את עשבי התבלין, הבצל, וכף שמן זית.
מגישים כתבשיל חם או קר.

הצעת הגשה:
לעטר את המנה בפלחי לימון כבוש המעניקים לה רעננות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר