ביילסאן הינו פרח לבן בעל ריח משכר ובעל סגולות רפואיות, ומשמש להפקת מור ובשמים. הבעלים יוסף טנטורי רוקח דברים טעימים במטבח המסעדה בעלת השם הפרחוני, הממוקמת ברחוב ראשי בעכו, בבניין שהיה פעם בנק מלווה וחיסכון – הכי אותנטי שיש. אביו של יוסף הוא הבעלים של מסעדת חומוס ידועה בעכו בשם 'כף החומוס', ואילו יוסף ויתר על החומוס. המסעדה מוגדרת באתר rest כאיטלקית וב-2eat כערבית, אז בואו נעשה סדר ונאמר כי טנטורי בן ה- 23 הלך עם הטבח שלו שף מארן פארס לכיוון המזרח התיכון עם טוויסט.
נכנסת למסעדה ונפלת לתוך ארמון הפחה: רצפה מעוטרת במוטיבים מזרחיים, משרביות – אותן מחיצות מזרחיות המאפשרות לראות ולא להיראות, ספות וכיסאות נוחים לישיבה. התפריט מורכב ממאכלי המזרח עם טאץ' עכשווי, וכולל מגוון רחב של אפשרויות, החל מארוחות בוקר, דרך כריכים, סלטים חמים או קרים, מנות עיקריות וקינוחים. בקרוב יפתח הגג, ואפשר יהיה לשבת שם ולהתענג עם נרגילה, משקה ובריזה של הים.
גם אני בחרתי לפתוח בנרגילה עם תערובת הבית, תענוג גדול. תוך כדי ענני וניל הגיע סלט השף, שהכיל רצועות סינטה מוקפצות עם שלל ירקות ובתיבול עדין. מנה גדולה ומשביעה, רק חבל שהלחמניות היו קנויות. דווקא התחשק לי לקבל פיתה מתובלנת כדי לנגב את הרוטב של הסלט. שיש ברק הן כופתאות בשר קטנות מבושלות ביוגורט חם, שהוגשו בצלחת שחורה שהדגישה את הניגודיות עם המנה הלבנה בה שחו להן הכופתאות הקטנות. יש לי אהבה גדולה למאכל הזה, ושמחתי בכל ביס וביס.
מהיבשה עברתי לים, ועל הדרך שתיתי בעונג רב מיץ של תפוח וגזר סחוט במקום. צלחת שרימפס ברוטב קוקוס וצ'ילי שנגמרו מהר מדי, וקוביות טונה צרובות עם קרם בטטה היו טובות. המנות די גדולות וכבר לא היה לי מקום לקינוח, אבל בחרתי בעוגת אלפחורס וקפה לסיום הארוחה, ועוד ראש נרגילה.
המסעדה מרווחת והשירות מצוין. גם השירותים נקיים מאוד, והמחירים אינם בשמיים. אפשר בהחלט להרכיב ארוחה משביעה ממבחר המנות שבתפריט. גם לילדים יש מה לאכול, ואפשר לשבת על המרפסת בחוץ ולנשנש משהו תוך כדי שמצעד הצבעים של עכו עובר מול העיניים. אני מחכה לביקור הבא שלי במקום.
ביילסאן, בן עמי 19 עכו, 04-8550959