מצרכים
1 נתח פילה דג מסוג דניס
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1 כוס קמח
1 ביצה
2 כפות חלב (אפשר מים במקום)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
פירורי פנקו (לפי כמות הדגים)
לרוטב
½ כוס מיונז
½ שמנת חמוצה
1 כף מלפפון חמוץ טחון
1 כפית מיץ חמוצים
1 כפית פטרוזיליה
1 כפית עשב שמיר
1 כפית עירית
1 כפית שום טחון
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים מגש עם נייר אפייה.
מחלקים את החומרים ל-3 קערות: קערה עם קמח, קערה שנייה עם חלב וביצה, ובקערה השלישית פירורי הפנקו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
חותכים את הדג לרצועות (אפשר גם להשאיר בשלמותו).
מפזרים מלח ופלפל על כל חלק.
את הדג חותכים לאורך – לפחות 8 מקלות, תלוי בכמות הסועדים.
טובלים את מקלות הדג בקערת הקמח.
לאחר מכן טובלים אותם בתערובת הביצים.
לבסוף מכסים בתערובת פנקו.
מניחים את המקלות בסדר יפה בתבנית האפייה.
אופים כ-20 דקות עד שהופכים למקלות בצבע חום זהוב.
בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושמים בצד.
מחלקים את המנה לשתי צלחות הגשה, אחת למקלות הדגים ובשנייה מניחים את הרוטב בכוס קטנה.
מומלץ להוסיף קצת ירקות טריים להגשה.