מריטוצו קלאסי – לחמניית בריוש איטלקית במילוי קרם וניל

מקציפים במיקסר את השמנת להקצפה עם אבקת סוכר ומחית וניל עד קבלת קרם יציב. פורסים כל לחמנייה לאורכה כך שקצה אחד עדיין מחובר וממלאים כל לחמנייה בהרבה קצפת. צילום נמרוד סונדרס
מחלבת יטבתה מציעה מתכון למריטוצו קלאסי מהמדינה שיודעת מה הכי טוב – איטליה. אז מה דעתכם לפתוח את הבוקר עם לחמניית בריוש עסיסית במילוי קרם שמנת וניל וכוס קפה חם?

חומרים לבצק

500 גרם קמח לבן

10 גרם שמרים יבשים

60 גרם סוכר לבן

1 מכל שמנת לבישול 9% כמו של יטבתה

2 ביצים L

100 גרם חמאה רכה

קורט מלח דק

טיפה מחית וניל

חומרים לקרם

2 מכלים שמנת להקצפה 38% כמו של יטבתה

½ כוס אבקת סוכר

1 כפית מחית וניל

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח עם הסוכר והשמרים במשך 60 שניות.

מוסיפים את השמנת לבישול, ביצים, וניל, מלח וחמאה.

ממשיכים לערבל במהירות בינונית במשך 8-12 דקות עד שנוצר בצק דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת.

מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך כ-60 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-8 חלקים שווים.

כל חלק מכדררים לכדור ולבסוף יוצרים ממנו צורה מוארכת כמו לחמנייה.

מכסים את הלחמניות שיצרנו במגבת מטבח ומתפיחים כ-60 דקות נוספות.

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה.

אופים בתנור במשך כ-20 דקות עד שמשחימות מעט.

מכינים את הקרם

מקציפים במיקסר את השמנת להקצפה עם אבקת סוכר ומחית וניל עד קבלת קרם יציב.

פורסים כל לחמנייה לאורכה כך שקצה אחד עדיין מחובר.

ממלאים כל לחמנייה בהרבה קצפת.

משטחים בעזרת מרית את הקרם.

בוזקים מעט פיסטוק גרוס במרכז ומגישים.

מתכונים עם שמנת וקצפות תמצאו באתר פודי Foody

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר