חומרים לבצק
500 גרם קמח לבן
10 גרם שמרים יבשים
60 גרם סוכר לבן
1 מכל שמנת לבישול 9% כמו של יטבתה
2 ביצים L
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח דק
טיפה מחית וניל
חומרים לקרם
2 מכלים שמנת להקצפה 38% כמו של יטבתה
½ כוס אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח עם הסוכר והשמרים במשך 60 שניות.
מוסיפים את השמנת לבישול, ביצים, וניל, מלח וחמאה.
ממשיכים לערבל במהירות בינונית במשך 8-12 דקות עד שנוצר בצק דביק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת.
מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך כ-60 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-8 חלקים שווים.
כל חלק מכדררים לכדור ולבסוף יוצרים ממנו צורה מוארכת כמו לחמנייה.
מכסים את הלחמניות שיצרנו במגבת מטבח ומתפיחים כ-60 דקות נוספות.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה.
אופים בתנור במשך כ-20 דקות עד שמשחימות מעט.
מכינים את הקרם
מקציפים במיקסר את השמנת להקצפה עם אבקת סוכר ומחית וניל עד קבלת קרם יציב.
פורסים כל לחמנייה לאורכה כך שקצה אחד עדיין מחובר.
ממלאים כל לחמנייה בהרבה קצפת.
משטחים בעזרת מרית את הקרם.
בוזקים מעט פיסטוק גרוס במרכז ומגישים.
מתכונים עם שמנת וקצפות תמצאו באתר פודי Foody