חומרים
5 בטטות
500 גרם ארטישוק ירושלמי
1 בצל גדול
3 כפות שמן זית
¼ כפית אגוז מוסקט
½ כפית פלפל שחור או לבן
1 כפית מלח
3 ליטר מים
להגשה
1 בטטה גדולה
2 גבעולי בצל ירוק
אופן ההכנה
קולפים את הירקות וחותכים לקוביות גדולות.
מאדים על אש בינונית בסיר עם שמן זית עד שמתחילים להגיר נוזלים.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עד ריכוך מוחלט.
מכבים את האש וטוחנים עם בלנדר ידני עד קבלת מרקם חלק לגמרי.
מדליקים שוב אש נמוכה.
מוסיפים את התבלינים.
מערבבים היטב ומתקנים תיבול לפי הטעם.
להגשה
ניתן לאפות קוביות בטטה עם מעט שמן זית ומלח ב- 200 מעלות לכ- 25 דקות.
להניח לקישוט בקעריות המרק בעת ההגשה.