כיסוני שישברק גבינות רכות על קרם שורשים וארטישוק ירושלמי

שף יהושע פראג, מנהל תחום קולינרי מטבחים ומסעדות בחברת מילניום מרקטינג, מציע מתכון למנת שישברק המחברת טכניקות מהמטבח הערבי והמטבח האיטלקי. המרקם הקטיפתי של המנה עם הטוויסט של הירקות הירוקים יוצר חוויה קולינרית

חומרים לבצק לשישברק

500 גר' קמח

1 כפית מלח

30 גר' שמן זית

1 ביצה

260 גר' מים

להכנת מילוי

250 גר' גבינת ריקוטה

250 גר' גבינת מסקרפונה

100 גר' גבינת פרמז'ן טחון (גרנה פדנו)

5 גר' מלח

להכנת קרם שורשים וארטישוק ירושלמי

1 יח' כרישה (רק החלק הלבן) חתוך דק

1 יח' שורש פטרוזליה נקי חתוך לקוביות

1 יח' שורש סלרי נקי חתוך לקוביות

6 יח' ארטישוק ירושלמי נקי חתוך לקוביות

5 כפות שמן זית

8 גר' מלח

½ ליטר חלב

ירקות ירוקים לפי העונה

אופן ההכנה

הכנת הבצק

מביאים לרתיחה מים עם שמן זית.

מוסיפים חצי מכמות הקמח והמלח.

מערבבים לקבלת בצק אחיד.

משאירים על אש נמוכה במשך 5 דקות.

מקררים את הבצק.

מעבירים את הבצק למיקסר עם וו לישה.

מוסיפים את יתרת הקמח וביצה.

מערבלים עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ורך.

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של לפחות 90 דקות.

הכנת המילוי

מערבבים את הגבינות ומתבלים במלח.

מעבירים לשק זילוף.

הכנת קרם שורשים

מאדים כרישה בסיר עם שמן זית.

מוסיפים שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וארטישוק ירושלמי.

יוצקים את החלב ומבשלים כ- 30 דקות או עד שכל הירקות רכים. מתבלים במלח.

טוחנים במעבד מזון למרק חלק מאוד.

הכנת הפסטה

מרדדים את הבצק במכונת פסטה ביתית לעובי דק.

קורצים עיגולים, מזלפים את המילוי ומקפלים לטורטליני.

מבשלים את הטורטליני בסיר עם מי מלח רותחים עד שהם צפים ומסננים.

מבשלים את הירקות הירוקים בסיר עם מי מלח 2-3 דקות.

הגשה

מגישים את הטורטליני החמים על קרם השורשים וארטישוק ירושלמי.

מוסיפים את הירקות הירוקים.

מזלפים למעלה שמן זית איכותי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר