מרק טום יאם עם קניידלעך מקמח מצה

מוסיפים את הקניידלעך למרק ומרתיחים. לפני שמוזגים לצלחת מוסיפים את עשבי התיבול ומגישים מיד. צילום דניאל לילה. סטיילינג עמית פרבר
סבינה ולדמן מציעה עבור רשת טיב טעם מציעה מתכון עליו לא חשבתם לשולחן הפסח – המרק הכי אסיאתי עם כופתאות קמח מצה הכי אשכנזיות

רכיבים

למרק

3  כפות שמן קנולה
3  שאלוט פרוס דק
5  שיני שום פרוסות
1  שורש כורכום פרוס דק
1  פלפל אדום חריף פרוס דק
5  פרוסות דקות של ג'ינג'ר
3  ענפי למון גראס פרוס דק מאוד
5  עלי כפיר ליים
2  ליטר ציר עוף או מים
1  פחית קרם קוקוס
4  כפות פיש סוס
1  כף גדושה סוכר חום
6  פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
10  עגבניות שרי חצויות
2  בייבי באקצ'וי חתוך לרבעים
1 חופן עלי כוסברה
1 חופן עלי נענע
1 חופן עלי בזיל תאילנדי

לקניידלעך

4 ביצים מופרדות

½ כוס שמן קנולה

1 בצל לבן גדול טחון או מגורד דק בפומפייה

2.5 כוסות מים

2 כוסות קמח מצה

½ שקית אבקת אפייה

1 כפית  גדושה מלח

פלפל שחור לפי טעם

1 קורט אגוז מוסקט

אופן הכנת הקניידלעך

מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עם המלח לקצף יציב.

מוסיפים בהדרגה את השמן, חלמונים, מים ובצל.

מאיטים את קצב ההקצפה ומוסיפים את קמח המצה, תבלינים ואבקת אפייה.

מערבבים מעט עד שמתקבלת בלילה סמיכה.

מכסים ומעבירים למקרר ל-30-60 דקות.

מרתיחים סיר גדול עם מים וכף מלח.

בידיים רטובות מכדררים קניידלעך בקוטר 3 ס"מ ומניחים במים הרותחים.

מבשלים כ 20 דקות על סף רתיחה.

מכבים את האש ומניחים להצטנן במים.

להכנת המרק

בסיר גדול מחממים שמן.

מוסיפים שאלוט, שום, כורכום, פלפל אדום, ג'ינג'ר, למון גראס וכפיר ליים.

מטגנים יחד כ-3 דקות עד שעולה ריח נעים של כל הרכיבים. מוסיפים את הציר וקרם קוקוס.

מתבלים בפיש סוס וסוכר.

מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין כ-20 דקות.

מוסיפים את העגבניות, פטריות ובאקצ'וי.

מביאים שוב לרתיחה.

טועמים ומתקנים תיבול לפי צורך

הגשה

מוסיפים את הקניידלעך למרק ומרתיחים.

לפני שמוזגים לצלחת מוסיפים את עשבי התיבול ומגישים מיד.
את מוצרי טיב טעם ניתן לרכוש גם באמצעות אתר המכירות

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר