מרק כרובית צלויה בנגיעות שמן פשתן ומקלות פרמז'ן – ללא גלוטן וללא סוכר

להעביר את המרק לקעריות. מעל כל קערית לזלף מעט שמן פשתן. לפזר מהתערובת של השקדים והאגוזים. להגיש חם עם קרקר פרמז'ן בצד. צילום עדי גבירצמן
עדי גבירצמן – מומחית לתזונה מאוזנת ומפתחת מתכונים דלי פחמימות ללא גלוטן מ'התפריט', מציעה מתכון קליל ומהיר למרק כרובית צלויה בתנור לצד קרקר פרמז'ן ללא גלוטן ודל פחמימה על בסיס של בצק גבינה וקמח שקדים

הצלייה של הכרובית נותנת טעם עשיר ועמוק למרק, כשאליו מצטרף טעמו החזק ואגוזי של השמן פשתן. את שמן הפשתן לא מחממים או מבשלים, משום שנקודת העשן שלו נמוכה יחסית. לכן כדי ליהנות מסגולותיו הבריאותיות ניתן להוסיף אותו כ"פיניש" למרקים, רטבים ושייקים. במקרה זה נזלף מספר טיפות שמן מעל המרק החם לפני ההגשה להעשרת הטעם והערכים התזונתיים של המנה

מצרכים ל-4 מנות

1 כרובית בינונית

3 כפות שמן אבוקדו או זית (מחולק ל-2 כפות + כף)

1 כפית מלח הימלאיה גס

1/2 כפית פלפל

3 שיני שום כתוש

3 כפות של מרווה קצוצה (מחולק)

3 וחצי כוסות ציר מרק עוף או מרק ירקות

חתיכת קליפה של גבינת פרמז'ן (הקצה הקשה של הגבינה)

50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת

לקישוט והגשה

חופן שקדים לבנים פרוסים וקלויים קלות

1  כף שמן פשתן (כמה טיפות מעל לכל מנה)

1 עלה מרווה

צילום עדי גבירצמן

אופן ההכנה

לחמם תנור ל-200 מעלות.

לחתוך את הכרובית לפרחים.

לתבל עם 2 כפות שמן זית ומלח גס.

להכניס לתנור לכ-30 דקות עד הזהבה.

בסיר עמוק ורחב לחמם כף שמן זית.

ולטגן את השום והמרווה כ-2 דקות.

להוסיף לסיר את פרחי הכרובית ואת הציר מרק ולהביא להרתחה.

להוסיף את קליפת הפרמז'ן ולבשל על אש בינונית במשך כ-15 דקות עד שהכרובית רכה לגמרי.

להוציא מהסיר את קליפת הפרמז'ן.

בעזרת מוט בלנדר לטחון את רכיבי המרק עד קבלת תערובת חלקה לגמרי ואחידה.

לטעום ולתקן במידת הצורך את תיבול המרק.

להוסיף את גבינת הפרמז'ן המגורדת.

לערבב עד שהגבינה נמסה לחלוטין.

במחבת קטנה לקלות קלות את השקדים והמרווה.

להגשה

להעביר את המרק לקעריות.

מעל כל קערית לזלף מעט שמן פשתן.

לפזר מהתערובת של השקדים והאגוזים.

להגיש חם עם קרקר פרמז'ן בצד.

צילום עדי גבירצמן

קרקר פרמז'ן דל פחמימה

מצרכים

3 וחצי כוסות גבינת מוצרלה מגורדת

1 וחצי כוסות קמח שקדים

1 כפית אבקת אפייה

1 ביצה טרופה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת דק

אופן ההכנה

לחמם תנור ל-200 מעלות.

בקערה עמוקה לערבב ביחד קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח.

בקערה שמתאימה למיקרו לחמם גבינת מוצרלה להמסה (כ-2 דקות על חום מקסימלי).

שימו לב: אפשר להמיס גם על באן מרי.

להוסיף לקערה של הגבינה ביצה ולערבב ביחד במהירות.

להוסיף לקערה את תערובת הקמח.

לערבב וללוש לקבלת כדור בצק (במידה והבצק דביק מדי לעבודה אפשר להוסיף 1-2 כפות של קמח שקדים).

לחלק את הבצק ל-2 חתיכות.

לרדד כל אחת מהן בעזרת מערוך בין שני ניירות אפייה.

לקחת חתיכה אחת מרודדת ולפזר מעליה פרמז'ן בנדיבות (כמחצית מהכמות).

להניח מעליה את החתיכה השנייה של הבצק.

לפזר מעליה את שאר הכמות של הפרמז'ן.

בעזרת סכין אן גלגלת פיצה לחתוך רצועות של הבצק והגבינה.

אחרי שסיימנו לחתוך את הרצועות, לתפוס כל רצועה (שתי שכבות של בצק עם פרמז'ן) משני קצוות בשתי ידיים.

לסובב עד קבלת צורה של "בורג".

לסובב את כל הרצועות ולהניח באופן מעט מרווח על תבנית האפייה.

להכניס לתנור ל-10-12 דקות עד הזהבה.

לצנן מעט לפני ההגשה.

לאחסן בכלי סגור ובמקום מוצל במשך 3-4 ימים.

אפשר לחמם קלות בטוסטר לפני ההגשה.

למתכונים נוספים היכנסו לאתר התפריט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר