רכיבים
2 יחידות שורש סלרי
2 יחידות שורש פטרוזיליה
3 גזרים
2 תפוחי אדמה
1 בצל גדול
5 שיני שום
10 עגבניות בשלות קלופות
4 ענפי זעתר בר
2 ליטר ציר ירקות
פלפלים חריפים
אופן ההכנה
ותכים את כל ירקות השורש לקוביות.
מאדים את הכול בסיר שחומם מראש עם מעט שמן זית. מוסיפים את העגבניות הקלופות.
מוסיפים את ציר הירקות.
מבשלים על אש קטנה במשך כ- 90 דקות עד שהכול מתרכך.
מתבלים בכף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור גרוס על פי הטעם.
מוסיפים את עלי הזעתר לעוד 10 דקות בישול.
טוחנים את הכול עם מוט בלנדר.
מגישים עם קרוטונים ועלי זעתר לקישוט.