מצרכים
למרק
3 ליטר מים
1 בצל
1 ג'ינג'ר
2 שיני שום
קליפות ליים ומנדרינה (ללא החלק הלבן)
50 מ"ל רוטב סויה
20 גרם סוכר חום
2 מקלות קינמון
4 כוכבי אניס
5 תרמילי הל
4 ציפורן
10 זרעי כוסברה
20 גרם אצות לפי הטעם (אופציונלי)
מלח לפי הטעם
לתוספת
400 גרם אטריות אורז
2 ליים
עירית
100 גרם נבטי שעועית
כוסברה ונענע טרייה
1 צ'ילי אדום טרי
200 גרם סייטן או טופו
אופן ההכנה
קולפים חותכים ומטגנים את הבצל במחבת.
מוסיפים למחבת את הג'ינג'ר ואת השום קלופים וחתוכים לצלייה קלה.
בסוף צולים את התבלינים עד שאלו נפתחים ומעלים ארומה.
מוסיפים 3 ליטר מים רותחים.
מוסיפים גם את שאר מרכיבי המרק ומבשלים על אש קטנה למשך 120 דקות לפחות.
לאחר הבישול של שעתיים מסננים את המרק ומוסיפים מלח לפי הטעם.
מביאים לרתיחה.
מבשלים את האטריות עד דרגת אל דנטה ומכבים את האש.
חותכים את הסייטן או את הטופו לפרוסות.
מטגנים במחבת משני הצדדים.
מוסיפים מלח ופלפל.
חותכים את העירית והצ'ילי לפרוסות דקות.
מוסיפים את הטופו העירית והצ'ילי לקערת המרק לפני ההגשה.
ניתן לפזר מעל עשבי תיבול טריים, נבטי שעועית, וטריז ליים.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה