תבנית עגולה (קוטר 26) מתאימה לבישול בתנור
מצרכים ל-4-5 מנות
חבילת בשר טבעוני כמו רידיפיין טחון בסגנון בקר (300 גרם)
בקבוק ויתקין מסע ישראלי לבן 2022
5 חצילים חתוכים לאורכם בעובי של חצי ס"מ
1 עגבנייה בשלה
½ פלפל ירוק חריף
1 בצל בינוני
1 שן שום כתושה
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית בהרט
1 כפית מלח
טחינה
להגשה
טחינה מוכנה
½ כוס רימונים
½ כוס צנוברים קלויים
2 כפות נענע או פטרוזיליה, כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
מכינים את החצילים
מחממים תנור ל-190 מעלות.
ממליחים את החצילים.
לאחר 15 דקות מספיגים את הנוזלים שניגרים מהחציל עם נייר סופג.
מברישים כל חציל בשמן זית משני הצדדים.
ומכניסים לתנור למשך 20 דקות להתרככות.
מכינים את הבשר
טוחנים במעבד מזון עגבנייה, בצל, פלפל ירוק, שום ופטרוזיליה.
מניחים בצד.
במחבת רחבה על חום בינוני-גבוה מחממים שמן זית ומטגנים חצי מכמות הבשר הטבעוני טחון בסגנון בקר כ-7 דקות עד הזהבה.
מתבלים בבהרט ומלח ומסירים מהאש.
מערבבים למסה אחידה את תערובת עגבניות הטחונה, הבשר המבושל ואת הבשר הלא מבושל שנותר.
מסה מעורבת זו תשמור על עסיסיות המוסקה במהלך האפייה.
מרכיבים את המנה
בתבנית עגולה מניחים את פרוסות החצילים במעגל.
מעליהן מניחים שכבה דקה מתערובת הבשר.
חוזרים על הפעולה עד קבלת ספירלה יפה.
מכניסים לאפייה בתנור ל-30 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות ללא מכסה.
בסיום האפייה מזלפים טחינה ומפזרים עשבי תיבול ורימונים.