נתחי עוף בסגנון צ'יקן קארי מוגשים על אורז תאילנדי

מצרכים לעוף: 2 ק"ג רצועות עוף 100 גרם תרכיז קארי אדום 2 קופסאות חלב קוקוס 100 גרם כוסברה 500 גרם פלפלים אדומים וירוקים, חתוכים לרצועת200 גרם בצל אדום חתוך לרצועות 200 גרם גזר, חתוך לרצועות 1 כף שום כתוש 100 גרם בוטנים גרוסים קלויים 1 כף פלפל שחור גרוס 1 כף מרק דגש עוף 1 כפית מלח מצרכים לאורז: 1 ק"ג אורז עגול 2 כפות מלח 1 כף מרק דגש עוף 0.50 מ"ל חומץ אופן ההכנה: מתחילים עם האורז: בסיר עמוק מטגנים את האורז עד שהופך ל"שקוף".מוסיפים את המלח ואבקת מרק דגש ומערבבים היטב. מוסיפים 1.5 ליטר מים רותחים ואת החומץ. מעבירים את הסיר "ללהבת נר", ומכסים עם מגבת כך שהסיר יהיה סגור היטב. זמן הבישול הוא כ- 15 דקות. לאחר מכן "פותחים" את האורז בעזרת מזלג.צ'יקן קארי: בסיר עמוק מטגנים את הבצל והשום.מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות. מוסיפים את בשר העוף (ניתן להכין גם עם הודו, לבחירתכם).מטגנים היטב עד למצב שהבשר כמעט מוכן. מוסיפים את רכז הקארי האדום ואת הפלפלים.מטגנים מעט ואז מוסיפים את חלב הקוקוס. מוסיפים את כל התבלינים, כולל מרק הדגש.מערבבים ומבשלים עד קבלת רוטב אחיד. משלימים טעם ומוסיפים את הכוסברה ממש לקראת הסיום. הגשת המנה: במרכז צלחת עמוקה יוצקים מעט מהאורז.מעל מניחים את הצ'יקן קארי, ומפזרים בוטנים גרוסים קלויים. מקשטים עם עלי כוסברה ומגישים חם. חי שורץ הוא שף פרויקטים בחברת ISS ישראל

מצרכים לעוף:
2 ק"ג רצועות עוף
100 גרם תרכיז קארי אדום
2 קופסאות חלב קוקוס
100 גרם כוסברה
500 גרם פלפלים אדומים וירוקים, חתוכים לרצועת
200 גרם בצל אדום חתוך לרצועות
200 גרם גזר, חתוך לרצועות
1 כף שום כתוש
100 גרם בוטנים גרוסים קלויים
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף מרק דגש עוף
1 כפית מלח

מצרכים לאורז:
1 ק"ג אורז עגול
2 כפות מלח
1 כף מרק דגש עוף
0.50 מ"ל חומץ

אופן ההכנה:
מתחילים עם האורז:

בסיר עמוק מטגנים את האורז עד שהופך ל"שקוף".
מוסיפים את המלח ואבקת מרק דגש ומערבבים היטב. מוסיפים 1.5 ליטר מים רותחים ואת החומץ.
מעבירים את הסיר "ללהבת נר", ומכסים עם מגבת כך שהסיר יהיה סגור היטב.
זמן הבישול הוא כ- 15 דקות.
לאחר מכן "פותחים" את האורז בעזרת מזלג.

צ'יקן קארי:
בסיר עמוק מטגנים את הבצל והשום.
מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות.
מוסיפים את בשר העוף (ניתן להכין גם עם הודו, לבחירתכם).
מטגנים היטב עד למצב שהבשר כמעט מוכן.
מוסיפים את רכז הקארי האדום ואת הפלפלים.
מטגנים מעט ואז מוסיפים את חלב הקוקוס.
מוסיפים את כל התבלינים, כולל מרק הדגש.
מערבבים ומבשלים עד קבלת רוטב אחיד.
משלימים טעם ומוסיפים את הכוסברה ממש לקראת הסיום.

הגשת המנה:
במרכז צלחת עמוקה יוצקים מעט מהאורז.
מעל מניחים את הצ'יקן קארי, ומפזרים בוטנים גרוסים קלויים.
מקשטים עם עלי כוסברה ומגישים חם.

חי שורץ הוא שף פרויקטים בחברת ISS ישראל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר