קדירת אורז עם עוף וגרגירי חומוס

לאחר הוצאת האורז מהתנור מוסיפים מעליו את קוביות הפרגית ומגישים חם. צילום יסמין ואריה
מתכון של אלופת המתכונים פסקל פרץ רובין עבור מיה תעשיות מזון כשרוצים ארוחה חורפית חמה וטעימה. הכנה: כ-20 דקות, בישול/אפייה: כ-35 דקות, בישול גרגירי החומוס: כ-80 דקות לאחר השרייה של לילה שלם

מצרכים להכנת העוף ל-4-6 מנות

3 כפות שמן זית

300 גר' פרגיות חתוכות לקוביות קטנות

1 כף רוטב סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

2 שיני שום כתושות

מצרכים להכנת האורז

4 כפות אורז פרסי או אורז יסמין כמו של מיה תעשיות מזון

2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

½ כוס גזר חתוך לרצועות דקיקות

6 שיני שום קלופות

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף פפריקה

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים ומסוננים כמו של מיה תעשיות מזון

3 כוסות מים או מרק עוף או בשר

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר.

מוסיפים את קוביות הפרגיות ומטגנים קלות.

מוסיפים את רוטב הסויה, הצ'ילי והשום הכתוש.

גם את השום מקפיצים.

מטגנים מספר דקות ומוציאים.

בסיר נפרד (רחב ושטוח שאפשר להכניס לתנור) מחממים שמן.

מוסיפים את גרגירי האורז ומטגנים תוך בחישה כ-2 או 3 דקות. מוסיפים לסיר את העגבניות, רצועות הגזר ושיני השום.

מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

מבשלים יחד כ-3 דקות.

מתבלים בפפריקה.

מערבבים ויוצקים מים או את מרק העוף.

מוסיפים לאורז את גרגירי החומוס ומערבבים.

מכניסים לתנור ללא מכסה ואופים כ-20 דקות בחום של 120 מעלות.

לאחר הוצאת האורז מהתנור מוסיפים מעליו את קוביות הפרגית.

מגישים חם.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר