סוכריות טלה בלאפה

את הגליל של הלאפה במילוי הבשר פורסים לפרוסות עגולות אחידות ברוחבן. משפדים את פרוסות הלאפה הממולאות ומניחים את השיפודים על המנגל לכמה דקות מכל צד. צילום הראל וייס
שף אוהד איבגי ממלון פסטורל בכפר בלום מציע מתכון מיוחד של סוכריות טלה בלאפה. מלון פסטורל כפר בלום שוכן בלב עמק החולה שבגליל העליון וידוע כמקום מפגש מועדף לאוהבי תרבות, טבע, מוזיקה ודגש על ארוחות מסעדת המלון

מצרכים ללאפה

1 ק"ג קמח רגיל

1 כפית מלח

½ כוס שמן

500 מ"ל מים

½ כפית סוכר

מצרכים למלית הבשר

½ קילו בשר בקר טחון

½ קילו בשר טלה טחון

100 גרם שומן כבש

1 בצל קצוץ דק

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

מלח ופלפל לפי הטעם

כפית ראס-אל-חנות

¼ כוס פירורי לחם

צילום הראל וייס

אופן הכנת הלאפה

מכניסים למיקסר (וו לישה) את כל החומרים של בצק הלאפה מלבד השמרים והשמן.

מערבבים במהירות נמוכה 5 דקות.

רק אז מוסיפים את השמרים ולאחר מכן את השמן.

ממשיכים לערבב 5 דקות נוספות.

נותנים לגוש הבצק שנוצר לנוח 30 דקות בקערה מכוסה במגבת בטמפרטורת החדר.

מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור.

בעזרת מערוך מרדדים כל כדור ללאפה גדולה.

מניחים ווק הפוך על הגז (נוצרת מעין כיפה כשהווק הפוך) –  אש נמוכה.

על הכיפה של הווק ההפוך מניחים את הלאפה עד שהצד שהנחנו נאפה (כ-90 שניות).

הופכים לצד השני ל-60-90 שניות נוספות.

מניחים את הלאפות בצד עד סיום הכנת תערובת הבשר.

אופן הכנת מלית הבשר

מערבבים את כל החומרים היטב.

מחלקים את כמות הבשר ל- 10 יחידות שוות.

מגלגלים כל יחידה לגליל.

אופן הכנת המנה

פורסים לאפה על משטח.

מניחים גליל בשר במרכז הלאפה.

מגלגלים את הבשר בלאפה כפי שמגלגלים רול של סושי.

מקפידים על גלגול צפוף והדוק למראה אחיד וכדי שהלאפה תחזיק היטב את הבשר.

הגשה

את הגליל של הלאפה במילוי הבשר פורסים לפרוסות עגולות אחידות ברוחבן.

משפדים את פרוסות הלאפה הממולאות.

מניחים את השיפודים על המנגל לכמה דקות מכל צד.

כדאי לאכול לצד סלטים רעננים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר