מצרכים לבצק הסופגניות
1 גביע אשל או 200 גרם יוגורט
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1.5 כוסות קמח תופח או 1.5 כוסות קמח לבן + 1 שקית אבקת אפייה
לציפוי הסופגניות
100 גרם שוקולד לבן או שוקולד חלב
1/2 כוס חלב
150 גרם חליטת קוקוס קרמל או קוקוס מלון של "חוות דרך התבלינים"
אופן הכנת הסופגניות
בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי הסופגניות מלבד הקמח.
נוסיף את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה.
נשמן עם ספריי שמן את מחבת השקעים או את מכשיר הקייק-פופס, ונמלא כל שקע עד הסוף.
נאפה את הסופגניות משני הצדדים עד שיקבלו גוון זהוב, במשך כ-5 דקות סך הכל (במכשיר קייק-פופס אין צורך להפוך).
חשוב לשים לב לזמן האפייה ולא לייבש את הסופגניות.
אופן הכנת הציפוי
נמיס בסיר קטן או במיקרוגל את השוקולד עם החלב.
נצנן מעט ונטבול כל סופגנייה בשוקולד המומס.
כשהשוקולד עוד חם, נפזר חליטת קוקוס קרמל מעל כל סופגנייה.
הערה
במידה ואין מחבת ייעודית לטיגון סופגניות ללא שמן או את מכשיר הקייק-פופס, ניתן גם לטגן את הסופגניות בשמן עמוק עד להשחמה יפה.
את המחבת, הקייק-פופס והחליטות ניתן להשיג ב"חוות דרך התבלינים" בית לחם הגלילית. 04-9533405 www.derech-hatavlinim.co.il