סופגניות אפויות מתערובת קמחים

הניחו כפית ריבת תותים במרכזה של כל סופגנייה. אפו את הסופגניות בתנור חם 20-30 דקות עד שמקבלות צבע זהוב. צילום דן פרץ
תמר ידין – דיאטנית קלינית יועצת לחברת הרבלייף מציעה מתכון לסופגניות אפויות עשויות מתערובת קמחים. לדבריה דרך ההכנה של אפיית הסופגניות במקום טיגון בריאה בהרבה וגם מחייבת פחות שמן, מה שהופך את הסופגנייה לפחות משמינה. ערבוב הקמח הלבן עם קמח מחיטה מלאה מוסיף לערכים התזונתיים של הסופגנייה ולסיבים התזונתיים שמקבלים ממנה ומעלה את תחושת השובע אחרי אכילתה

מצרכים ל-14 יחידות

1 כוס קמח לבן מעורבב עם ½ כוס קמח מחיטה מלאה
(ניתן להחליף לכל סוג קמח אחר כמו כוסמין, כל עוד כמות הקמח הכוללת תהיה כוס וחצי בהרכב הרצוי)

1 כפית אבקת אפייה

2 כפות סוכר

2 ביצים

1 גביע אשל או יוגורט – רצוי 4.5% שומן

14 כפיות ריבת תותים

אבקת סוכר להגשה – אופציונלית

צילום דן פרץ

אופן ההכנה

ערבבו בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה ללא גושים.

חממו תנור ל-180 מעלות.

שמנו תבנית של מאפינס.

חלקו את הבלילה ל-14 החלקים שבתבנית. שימו לב: לא צריך למלא את השקעים באופן מלא.

הניחו כפית ריבת תותים במרכזה של כל סופגנייה.

אפו את הסופגניות בתנור חם 20-30 דקות עד שמקבלות צבע זהוב.

הוציאו מהתנור וקררו לטמפרטורת החדר.

ניתן להוסיף מעט אבקת סוכר- לבחירתכם.

ערכים תזונתיים לסופגנייה אחת

קלוריות: 123 קק"ל

חלבון: 3.5 גרם

פחמימה: 23 גרם

שומן: 2.5 גרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר