מצרכים ל-14 יחידות
1 כוס קמח לבן מעורבב עם ½ כוס קמח מחיטה מלאה
(ניתן להחליף לכל סוג קמח אחר כמו כוסמין, כל עוד כמות הקמח הכוללת תהיה כוס וחצי בהרכב הרצוי)
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
2 ביצים
1 גביע אשל או יוגורט – רצוי 4.5% שומן
14 כפיות ריבת תותים
אבקת סוכר להגשה – אופציונלית
אופן ההכנה
ערבבו בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה ללא גושים.
חממו תנור ל-180 מעלות.
שמנו תבנית של מאפינס.
חלקו את הבלילה ל-14 החלקים שבתבנית. שימו לב: לא צריך למלא את השקעים באופן מלא.
הניחו כפית ריבת תותים במרכזה של כל סופגנייה.
אפו את הסופגניות בתנור חם 20-30 דקות עד שמקבלות צבע זהוב.
הוציאו מהתנור וקררו לטמפרטורת החדר.
ניתן להוסיף מעט אבקת סוכר- לבחירתכם.
ערכים תזונתיים לסופגנייה אחת
קלוריות: 123 קק"ל
חלבון: 3.5 גרם
פחמימה: 23 גרם
שומן: 2.5 גרם