סופגניות בריאות מוגשות עם סילאן גרנולה ופירות טריים

חומרים לבצק (כ- 30 סופגניות קטנות):250 גרם קמח לבן250 גרם קמח מלא100 גרם אגוזי מלך טחונים150 גרם סוכר ( 4 3 כוס) 5 גרם מלחגרידה מלימון אחד4 חלמונים2 כפות ברנדי60 גרם חמאה או חמאה מומסת15 גרם שמרים יבשים120 מ"ל מים (כ־ 4 3 כוס)אופן ההכנה:מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים כולל המים.מערבבים היטב את תכולת 2 הקערות ולשים כ־ 2 דקות עד שמתקבל בצק רך.מניחים לבצק לתפוח 1/2 שעה.מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים כדורים במשקל 40-35 גרם כל אחד.מכדררים את העיגולים ומשמנים תבנית שקעים בינונית או תבנית סברינה (תבנית טבעת עם חור באמצעה). מניחים את הכדורים בתוך השקעים, משמנים אותם מעט ונותנים להם לתפוח עוד חצי שעה.מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים את הכדורים כ־ 13 דקות.מוציאים מהתנור, משחררים את הכדורים והופכים אותם.מחזירים שוב לתנור ואופים עוד כ־ 5 דקות עד השחמה עליונה יפה.מקררים ומגישים בלוויית סילאן, גרנולה ביתית ופירות טריים.בארוחה חלבית:ניתן להגיש עם יוגורט עזים סמיך.בארוחה בשרית:ניתן להגיש עם קצפת צמחית רכה.

חומרים לבצק (כ- 30 סופגניות קטנות):
250 גרם קמח לבן
250 גרם קמח מלא
100 גרם אגוזי מלך טחונים
150 גרם סוכר ( 4 3 כוס)
5 גרם מלח
גרידה מלימון אחד
4 חלמונים
2 כפות ברנדי
60 גרם חמאה או חמאה מומסת
15 גרם שמרים יבשים
120 מ"ל מים (כ־ 4 3 כוס)

אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים כולל המים.
מערבבים היטב את תכולת 2 הקערות ולשים כ־ 2 דקות עד שמתקבל בצק רך.
מניחים לבצק לתפוח 1/2 שעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים כדורים במשקל 40-35 גרם כל אחד.
מכדררים את העיגולים ומשמנים תבנית שקעים בינונית או תבנית סברינה (תבנית טבעת עם חור באמצעה).
מניחים את הכדורים בתוך השקעים, משמנים אותם מעט ונותנים להם לתפוח עוד חצי שעה.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים את הכדורים כ־ 13 דקות.
מוציאים מהתנור, משחררים את הכדורים והופכים אותם.
מחזירים שוב לתנור ואופים עוד כ־ 5 דקות עד השחמה עליונה יפה.
מקררים ומגישים בלוויית סילאן, גרנולה ביתית ופירות טריים.

בארוחה חלבית:
ניתן להגיש עם יוגורט עזים סמיך.

בארוחה בשרית:
ניתן להגיש עם קצפת צמחית רכה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר