סופגניות פנזרוטי

הפנזרוטי הוא מאכל הרחוב שמקורו בנאפולי. ניתן למלא אותו בכל מיני דברים, כגון: גבינות, גבינות בשילוב עגבניות ואפונה, ועוד כיד הדמיון. לקראת חנוכה אביא מתכונים מלוחים ומתוקים לסופגנייה קצת אחרת, ותמיד במילוי גבינה.את המתכון, הבצק והמתכון המקורי במילוי ריקוטה ומוצרלה, מכינים במסעדת "דון אלפונסו" המפורסמת.חומרים לבצק:1/2 ק"ג קמח4 ביצים25 ג' מלח25 ג' סוכר75 ג' חמאה 100 ג' פירה תפוחי אדמה20 ג' שמרים יבשיםאופן ההכנה:מערבבים את כל החומרים ולשים היטב.נותנים לבצק לתפוח כ- 3 שעות עד ש מכפיל את נפחו פי 3 בערך. ניתן גם להתפיח את הבצק במקרר למשך הלילה.במקביל מערבבים את חומרי המילוי.מרדדים את הבצק לבצק דק בעובי של כחצי ס"מ.מחלקים את יריעת הבצק לשניים.במחצית הבצק מסמנים עיגולים, בעזרת מייקדים או כוס.מניחים במרכז כל עיגול מילוי גבינה.מכסים בשכבה נוספת של בצק.קורצים את העיגולים ומהדקים היטב – כל זאת ניתן להכין מראש.מטגנים בשמן עמוק.להגיש חם.למילוי גבינות:200 ג' גבינת ריקוטה100 ג' גבינת מוצרלה מגורדת20 ג' גבינת פרמז'ן מגורדת2 חלמוני ביצהמעט בזיליקום קצוץלמילוי ריקוטה ופירות יער:גביע ריקוטה פרסקה4 כפות ריבת פירות יער אבקת סוכר לקישוטצילום דן לב

הפנזרוטי הוא מאכל הרחוב שמקורו בנאפולי. ניתן למלא אותו בכל מיני דברים, כגון: גבינות, גבינות בשילוב עגבניות ואפונה, ועוד כיד הדמיון.
לקראת חנוכה אביא מתכונים מלוחים ומתוקים לסופגנייה קצת אחרת, ותמיד במילוי גבינה.
את המתכון, הבצק והמתכון המקורי במילוי ריקוטה ומוצרלה, מכינים במסעדת "דון אלפונסו" המפורסמת.

חומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח
4 ביצים
25 ג' מלח
25 ג' סוכר
75 ג' חמאה
100 ג' פירה תפוחי אדמה
20 ג' שמרים יבשים

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ולשים היטב.
נותנים לבצק לתפוח כ- 3 שעות עד ש מכפיל את נפחו פי 3 בערך.
ניתן גם להתפיח את הבצק במקרר למשך הלילה.
במקביל מערבבים את חומרי המילוי.
מרדדים את הבצק לבצק דק בעובי של כחצי ס"מ.
מחלקים את יריעת הבצק לשניים.
במחצית הבצק מסמנים עיגולים, בעזרת מייקדים או כוס.
מניחים במרכז כל עיגול מילוי גבינה.
מכסים בשכבה נוספת של בצק.
קורצים את העיגולים ומהדקים היטב – כל זאת ניתן להכין מראש.
מטגנים בשמן עמוק.
להגיש חם.

למילוי גבינות:
200 ג' גבינת ריקוטה
100 ג' גבינת מוצרלה מגורדת
20 ג' גבינת פרמז'ן מגורדת
2 חלמוני ביצה
מעט בזיליקום קצוץ

למילוי ריקוטה ופירות יער:
גביע ריקוטה פרסקה
4 כפות ריבת פירות יער
אבקת סוכר לקישוט

צילום דן לב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר