פנזרוטי – כיסונים ממולאים ומטוגנים בשמן עמוק

הפנזרוטי הוא מאכל רחוב שמקורו בנאפולי, איטליה. מתאים לסוגי מילויים שונים, ובמיוחד למילויי גבינותחומרים לבצק:1/2 ק"ג קמח4 ביצים25 ג' מלח25 ג' סוכר75 ג' חמאה 100 ג' פירה תפוחי אדמה20 ג' שמרים יבשיםלמילוי גבינות:200 ג' גבינת ריקוטה100 ג' גבינת מוצרלה מגורדת20 ג' גבינת פרמז'ן מגורדת2 חלמוני ביצהמעט בזיליקום קצוץאופן ההכנה:מערבבים את כל החומרים ולשים היטב.נותנים לבצק לתפוח כ- 3 שעות עד שמכפיל את נפחו בערך פי שלושה.ניתן גם להתפיח את הבצק במקרר למשך הלילה.במקביל מערבבים את חומרי המילוי.מרדדים את הבצק לבצק דק בעובי של כחצי ס"מ.מחלקים את יריעת הבצק לשניים.במחצית הבצק מסמנים עיגולים, בעזרת שבלונה או כוס.מניחים במרכז כל עיגול מילוי גבינה.מכסים בשכבה נוספת של בצק.קורצים את העיגולים ומהדקים היטב.כל זאת ניתן להכין מראש.מטגנים בשמן עמוק. להגיש חם. צילום דן לב

הפנזרוטי הוא מאכל רחוב שמקורו בנאפולי, איטליה. מתאים לסוגי מילויים שונים, ובמיוחד למילויי גבינות

חומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח
4 ביצים
25 ג' מלח
25 ג' סוכר
75 ג' חמאה
100 ג' פירה תפוחי אדמה
20 ג' שמרים יבשים

למילוי גבינות:
200 ג' גבינת ריקוטה
100 ג' גבינת מוצרלה מגורדת
20 ג' גבינת פרמז'ן מגורדת
2 חלמוני ביצה
מעט בזיליקום קצוץ

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ולשים היטב.
נותנים לבצק לתפוח כ- 3 שעות עד שמכפיל את נפחו בערך פי שלושה.
ניתן גם להתפיח את הבצק במקרר למשך הלילה.
במקביל מערבבים את חומרי המילוי.
מרדדים את הבצק לבצק דק בעובי של כחצי ס"מ.
מחלקים את יריעת הבצק לשניים.
במחצית הבצק מסמנים עיגולים, בעזרת שבלונה או כוס.
מניחים במרכז כל עיגול מילוי גבינה.
מכסים בשכבה נוספת של בצק.
קורצים את העיגולים ומהדקים היטב.
כל זאת ניתן להכין מראש.
מטגנים בשמן עמוק.
להגיש חם.

צילום דן לב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר