סופגניות ריקוטה

חומרים להכנת הבצק – 30 סופגניותחצי קילו קמח1 כוס סוכר100 גרם חמאה מומסתקורט מלח300 גרם מיםכף שמרים יבשים/ חצי שקית שמריתחומרים לבלילהחצי קילו גבינת ריקוטה חצי כוס סוכר חום100 גרם צימוקים100 גרם שקדים מולבנים פרוסיםמערבבים היטבאופן הכנהלשים היטב את כל החומרים של הבצק וישר מתחילים לרדד אותו על גבי שיש קר (ללא זמן תפיחה) לעובי של כחצי ס"מ.רצוי לפתוח את הבצק לאורך של בין 80-100 ס"מ. מניחים על הבצק המרודד כף בלילת ריקוטה, במרווחים של 5 ס"מ בין אחד לאחד- על חצי מאורך הבצק (40-50 ס"מ). לאחר מכן מקפלים את החצי של הבצק שלא הונחה עליו הבלילה, על גבי הבצק שכן הונחה עליו הבלילה ואז חורצים עם כוס עיגולים.מרתיחים שמן קנולה וברגע שהשמן רותח מכניסים את הסופגניות ל-20 שניות של טיגון. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או רוטב שוקולד (להמיס 100 גרם שוקולד מריר ולערבב אותו עם קרטון שמנת מתוקה מורתחת).

חומרים להכנת הבצק – 30 סופגניות
חצי קילו קמח
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
300 גרם מים
כף שמרים יבשים/ חצי שקית שמרית

חומרים לבלילה
חצי קילו גבינת ריקוטה
חצי כוס סוכר חום
100 גרם צימוקים
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
מערבבים היטב

אופן הכנה
לשים היטב את כל החומרים של הבצק וישר מתחילים לרדד אותו על גבי שיש קר (ללא זמן תפיחה) לעובי של כחצי ס"מ.

רצוי לפתוח את הבצק לאורך של בין 80-100 ס"מ.

מניחים על הבצק המרודד כף בלילת ריקוטה, במרווחים של 5 ס"מ בין אחד לאחד- על חצי מאורך הבצק (40-50 ס"מ).

לאחר מכן מקפלים את החצי של הבצק שלא הונחה עליו הבלילה, על גבי הבצק שכן הונחה עליו הבלילה ואז חורצים עם כוס עיגולים.

מרתיחים שמן קנולה וברגע שהשמן רותח מכניסים את הסופגניות ל-20 שניות של טיגון.

ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או רוטב שוקולד (להמיס 100 גרם שוקולד מריר ולערבב אותו עם קרטון שמנת מתוקה מורתחת).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר