סופגניות שוקולד צ'יפס מהירות ללא שמרים

כמות: 15-20 יחידותרמת קושי: קלזמן הכנה כולל: שעהחומרים לסופגניות:1 ביצה L200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה25 גרם (2 כפות) סוכר1 כפית תמצית ונילקורט מלח1 כף ברנדי או רום180 גרם (כוס ורבע) קמח1 כפית אבקת אפייה100 גרם שוקולד מריר קצוץ דקלטיגון:1 ליטר שמן קנולה או סויהלקישוט:אבקת סוכראופן ההכנה:בקערה גדולה טורפים יחד ביצה, שמנת חמוצה, סוכר, וניל, מלח וברנדי לתערובת אחידה.מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שאחיד.מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר בצורה שווה בבלילה.מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.טיפים ושדרוגים:מומלץ להגיש את הסופגניות כמה שיותר טריות – אז הן במיטבן.במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן באותה כמות.חשוב לא לותר על הברנדי או הרום בבצק, משום שהאלכוהול תורם לכך שהסופגניות לא יספגו יותר מדי שמן.

כמות: 15-20 יחידות
רמת קושי: קל
זמן הכנה כולל: שעה

חומרים לסופגניות:
1 ביצה L
200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
25 גרם (2 כפות) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כף ברנדי או רום
180 גרם (כוס ורבע) קמח
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

לטיגון:

1 ליטר שמן קנולה או סויה

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
בקערה גדולה טורפים יחד ביצה, שמנת חמוצה, סוכר, וניל, מלח וברנדי לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שאחיד.
מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר בצורה שווה בבלילה.
מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.

טיפים ושדרוגים:

מומלץ להגיש את הסופגניות כמה שיותר טריות – אז הן במיטבן.
במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן באותה כמות.
חשוב לא לותר על הברנדי או הרום בבצק, משום שהאלכוהול תורם לכך שהסופגניות לא יספגו יותר מדי שמן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר