המסעדה היפנית הוותיקה שנפתחה לפני 13 שנה, עברה באחרונה חידוש ומתיחת צילום דן קרןפנים. היא ממשיכה לפעול בשדרות רוטשילד בתל אביב, עם עיצוב חדש ותפריט חדש כמעט לחלוטין. הזדמנות מצויינת לבקר במקום ולבחון מקרוב את התפריט החדש.

אדריכל הפנים אמיר שלח הוא החתום על עיצוב המקום. במרכז המסעדה יש בר ואזור העבודה של מומחי הסושי, בצד אזורי ישיבה שונים המתפרסים חלקם בחוץ וחלקם הגדול בפנים. הכל ביחד משדר משהו הנע בין המודרניות המערבית לקלאסיקה היפנית, בדיוק כפי שמציע התפריט עצמו.

אחרי בחינה מעמיקה וכמה שאלות למלצרית, גיבשנו החלטה. זה לא היה קל: בסושידו צילמו כל אחד מסוגי הסושי וגם מקצת מהמנות, מה שהופך את הבחירה מצד אחד לקלה יותר, אך מצד שני לקשה יותר. הכל נראה טעים ומגרה, והבחירה הופכת מורכבת. לכן תבינו למה לא יכולנו לסיים את מה שנשאר בצלחת.

התחלנו פשוט: סלט טופו, הכולל הרבה חסה עם חתיכות טופו מטוגן, ארוגולה ופטריות שיטאקה. סלט מערבי-יפני שהרוטב החמוץ-מתוק העדין שהתווסף לו הפך אותו למנת פתיחה טובה וקלה (30 ₪).

כמה דקות לאחר מכן קיבלנו פירות ים וטמפורה, שכללו להפתעתנו שני שרימפס, חתיכה של סי באס וכמה ירקות. כולם עשויים היטב בטמפורה עם רוטב סאקה מיימי ועדין בטעם שהשתלב מצוין. ההפתעה היתה ממיעוט חיות הים. אפשר להבין זאת עם המחיר – 45 ₪ למנה, אך אפשר היה לגבות קצת יותר וליצור מנה עשירה יותר.
כדי להוסיף לארוחה עוד מהים הזמנו מנה של קלמארי בטמפורה, שכללה חמש יחידות גדולות של קלאמרי טרי, עשויים היטב. טעים וטוב (50 ₪).

בצד אלה הזמנו פילה סלמון, אחת ההברקות של התפריט. פילה סלמון זו ברירת המחל של מסעדות רבות בתל אביב, אסייאתיות ושאינן אסייאתיות – אך במעטות מהן עושות אותו טוב כמו סושידו. הדג הוא אמנם אותו דג, הוא צלוי היטב במידה הנכונה ומגיע בחתיכה סבירה בגודלה של כ-120 גרם. העיקר הוא בתוספות – מיקס ירקות מוקפצים בבסיס הצלחת ופרוסות בטטה מטוגנות מעליה, יוצרים מנה קלילה, אוורירית ומשביעה במיוחד (68 ₪).

על פי כל היגיון היינו צריכים לעצור כאן, אבל היינו חייבים לטעום מהסושי. הזמנו פוטו מאקי (44 ₪), מנה שהכללה ארבע חתיכות גדולות של סושי מלא בכל טוב: ביצי דג מעופף, אספרגוס, טמאקו, מלפפון ועוד. יחד איתה הגיע טונה ריבולוור – ספייסי טונה עטופה בטונה אדומה – שילוב נכון של הדג עם התיבול בסושי עשוי כהלכה (46 ₪).

האכזבה היתה מרול פסיפיק, שכלל אבוקדו, אצות וסלמון סקין עטופים בסלמון או טונה אדומה – שהתגלה כסושי חסר טעם (46 ₪). כל סוגי הסושי עשויים נכון, עם אורז שנדבק כהלכה, כמות יפה של מילוי ודגים טריים. למרות שהכל היה טעים, יש להודות כי יש טובים ממנו בישראל – ובאותה נשימה לציין כי הם לא רבים.

בסיכומו של דבר, הביקור בסושידו מומלץ. המסעדה מצליחה לספק לסועדים גרסה מתונה של המטבח היפני, עם מנות שמתאימות לטעם הישראלי הממוצע.

סושידו
שדרות רוטשילד 15 תל אביב
טל. 03-5177794
א'-ד' 12:00-24:00, ה'-ש' 12:00-1:00