רכיבים לסינטה רוסיני
480 גרם סטייק סינטה עגל
שמן זית
4 פרוסות לחם כשר לפסח
4 פרוסות כבד אווז
מלח אטלנטי
לטופינג
8 בצלצלי שאלוט
180 גרם פטריות
לרוטב
160 מ"ל יין אדום
200 מ"ל ציר בקר
10 גרם עמילן תירס
50 מ"ל מים
אופן ההכנה
מתחילים בהכנת הטופינג
מחממים מעט שמן זית במחבת.
מוסיפים את בצלצלי השאלוט הקלופים.
מבשלים עד הזהבה.
מוסיפים את הפטריות הפרוסות.
מבשלים כ-5 דקות נוספות.
מסירים מהאש לצינון.
לרוטב
יוצקים את היין לאותה מחבת בה בושל הטופינג (לספיגת הטעם גם ברוטב).
מצמצמים על אש קטנה.
יוצקים את הציר ומערבבים.
מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות על אש בינונית-נמוכה. אם הרוטב לא סמיך מספיק ניתן להוסיף מעט עמילן תירס מומס במים לתערובת ולהמשיך לבחוש עד להסמכה.
לסינטה רוסיני
פורסים את נתח הסינטה למדליונים ומברישים בשמן זית. מבשלים בגריל עד לבלת מידת עשייה מדיום.
כשצריך להפוך את המדליונים מניחים פרוסת כבד אווז על החלק העליון של כל מדליון.
מבשלים עוד 3 דקות או עד שהכבד מזהיב.
צילחות
מניחים את המדליונים על מדליון לחם פסח קלוי.
זורים מלח אטלנטי, את הרוטב, ומעל הכול את טופינג בצלי השאלוט והפטריות.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה