רכיבים למנה אחת
200 גרם פסטה פנה כשרה לפסח
150 קוביות סלמון
15 גרם עירית קצוצה
5 גרם פטרוזיליה קצוצה
1 גרם גרידת לימון
10 גרם חמאה
1 שן שום קצוצה
לרוטב אלפרדו
150 גרם שמנת מתוקה לבישול
חלב לפי הצורך
20 גרם חמאה
1 כף קמח תפו"א או עמילן תירס
1 גרם אגוז מוסקט
מלח לפי טעם
אופן ההכנה
ממלאים מים בסיר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים קורט מלח ומבשלים כ 2-3 דקות את הפנה [עדיף להכין כאשר הרוטב מוכן ורק מוסיפים את הפנה]
שמים את החמאה במחבת רחבה.
ברגע שהחמאה נמסה מוסיפים קמח תפו"א או עמילן תירס.
מערבבים היטב ומסמיכים את הרוטב.
מוסיפים את השמנת ומערבבים עם מטרפה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומלח לפי הטעם.
הכנת המנה
מחממים מחבת, מוסיפים חמאה ומקפיצים את קוביות הסלמון.
מוסיפים שן שום ורוטב אלפרדו ומבשלים כ- 3 דקות.
מוסיפים עירית, פטרוזיליה וגרידת לימון.
הגשה
מוסיפים לרוטב את הפנה המוכנה ומגישים.