סלט חציל ברוטב חומץ וסחוג

מתכון של דינה דגן – יזמית ומסעדנית בעלת כפר הנופש ביאנקיני בצפון ים המלח שהצילה עשרות אנשים מפיגוע בירושלים בתחילת שנות ה-2000 ועדיין שומרת על דו קיום אצלה בכפר הנופש

מצרכים

3 חצילים בינוניים
4 כפות שמן (לפי הטיגון ניתן להוסיף עוד)
פטרוזיליה קצוצה

לרוטב

¼ כוס חומץ

1 כף כמון

½ כף פלפל שחור גרוס

1 כף פפריקה אדומה

2 כפות סחוג

3-4 שיני שום קצוץ


אופן ההכנה

חותכים את החציל לקוביות

בוזקים מעליו מלח ומשרים במשך 60 דקות  שיגיר נוזלים.
במחבת עם שמן צמחי (קנולה או חמניות) מטגנים את קוביות החציל  עד הזהבה.

הכנת הרוטב

מערבבים את כל החומרים לרוטב.
קוצצים פטרוזיליה ומפזרים מעל לפני ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר