רכיבים
500 גרם כרוב ניצנים
1 רימון
100 גרם עגבנייה מיובשת
75 גרם אגוזים, שקדים או פיסטוקים קלויים
לוויניגרט
2 בצלצלי שאלוט
50 מ"ל חומץ תפוח
1 תפוז
5 גרם שמרי בירה
טימין, בזיליקום, אורגנו
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
חותכים 250 גרם כרוב ניצנים לחתיכות.
קוצצים דק את השאר ושומרים בצד.
מרתיחים מים עם מלח בסיר.
משרים את חתיכות הכרוב למשך דקה ומצננים במים קרים.
מקפיצים את חתיכות הכרוב במחבת עם שמן זית חם מאוד עד שהופכות לחומות-זהובות.
יוצקים לקערה ומערבבים עם הכרוב הקצוץ.
חותכים את הרימון ומוציאים את הזרעים.
קוצצים את האגוזים ומוסיפים לקערה.
מטגנים באותה המחבת שכבר השתמשנו בה חתיכות של עגבנייה מיובשת.
מסירים את עודף השמן בעזרת נייר מגבת.
מוסיפים את חתיכות העגבנייה המיובשת (כשהן חמות) לסלט.
לוויניגרט החם
קוצצים את הבצלצלים.
מקפיצים עם שמן זית וקורט מלח.
כשהם רכים, מוזגים את חומץ התפוחים ואת המיץ וגרידת התפוז.
מבשלים מספר דקות.
יוצקים את הרוטב על הסלט.
לסיום ההכנה
מוסיפים את שמרי הבירה ושאר התבלינים.
מערבבים היטב.
ניתן לחמם כמה דקות לפני ההגשה.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה