סלט קינואה אדומה עם קבבונים וטחינה

מניחים את הקבבונים הצלויים החתוכים בקערת הקינואה עם הסלט ומוזגים מעל טחינה של לימון כבוש. צילום נופר בגנים
מתכון של השפית ג'קי אזולאי עבור יצרנית הטחינה אחוה לסלט עשיר בטעמים שיכול לשמש כארוחה עיקרית או כתוספת בארוחת צהרים-ערב ובאירוח

מצרכים

1 חבילת קבבונים – רצוי עם שומן טלה

לסלט

1 כוס קינואה אדומה שבושלה במי מלח לפי הוראות היצרן

20 עגבניות שרי צבעוניות

צרור פטרוזיליה קצוצה

2-3 עלי בצל סגול

צרור כוסברה

10 זיתי קלמטה

2 צנוניות פרוסות דק

חופן נבטים

חופן אגוזי מלך

1/4 כוס שמן זית

מיץ מלימון שלם

קורט מלח, פלפל וסומאק

לרוטב הטחינה

1/2 כוס טחינה גולמית

1 כף גדושה לימון כבוש

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

צולים את הקבבונים על פלנצ'ה כ-5 דקות מכל צד.

בקערת סלט שמים כוס קינואה אדומה מבושלת.

חותכים דק את כל מרכיבי הסלט.

מוסיפים לקערה מעל הקינואה.

הכנת הטחינה

במעבד מזון טוחנים ½ כוס טחינה גולמית, כף גדושה של לימון כבוש, ½ כוס מים ומלח.

הרכבת המנה

מניחים את הקבבונים הצלויים החתוכים בקערת הקינואה עם הסלט.

מוזגים מעל טחינה של לימון כבוש.

מערבבים ומאחדים את כל רכיבי הסלט ומגישים.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר