מצרכים
1 חבילת קבבונים – רצוי עם שומן טלה
לסלט
1 כוס קינואה אדומה שבושלה במי מלח לפי הוראות היצרן
20 עגבניות שרי צבעוניות
צרור פטרוזיליה קצוצה
2-3 עלי בצל סגול
צרור כוסברה
10 זיתי קלמטה
2 צנוניות פרוסות דק
חופן נבטים
חופן אגוזי מלך
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
קורט מלח, פלפל וסומאק
לרוטב הטחינה
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כף גדושה לימון כבוש
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
צולים את הקבבונים על פלנצ'ה כ-5 דקות מכל צד.
בקערת סלט שמים כוס קינואה אדומה מבושלת.
חותכים דק את כל מרכיבי הסלט.
מוסיפים לקערה מעל הקינואה.
הכנת הטחינה
במעבד מזון טוחנים ½ כוס טחינה גולמית, כף גדושה של לימון כבוש, ½ כוס מים ומלח.
הרכבת המנה
מניחים את הקבבונים הצלויים החתוכים בקערת הקינואה עם הסלט.
מוזגים מעל טחינה של לימון כבוש.
מערבבים ומאחדים את כל רכיבי הסלט ומגישים.