סלמון נורבגי לצד רוטב קולי מנגו

מקלפים יחידת מנגו ושמים בבלנדר יחד עם כף סוכר חום, כף וחצי קורנפלור וחצי לימון טרי. טוחנים את הרכיבים עד קבלת רוטב במרקם חלק. צילום סומאק וילה גליליי
שף רועי פחימה ממלון וילה גליליי ומסעדת סומאק מציע מתכון עם מנגו המשתלב במנה של סלמון נורבגי בלימון כבוש פסטו ורוטב ירוק עם עשבי תיבול מצופה בקראסט פיצוחים לצד רוטב קולי מנגו וסלט עם קוביות מנגו טריות

רכיבים

נתח סלמון נורבגי טרי

1 כף לימון כבוש

½ כף פסטו צנוברים,

עלה פטרוזיליה, עלה כוסברה, עלה נענע

מלח, פלפל שחור גרוס, פלפל חריף

2 כפות שמן זית

חופן פיצוחים: שקדים פרוסים, פיסטוק, זרעי חמנייה ובוטנים – לבחירתכם

עגבניות שרי

2 מנגו

1 כף סוכר חום

1 ו-1/2 כף קורנפלור

½ חצי לימון טרי

2 שיני שום קצוצות,

פלפל אדום, חופן שעועית ירוקה

רוטב סויה

שומשום לבן ושחור

צילום סומאק וילה גליליי

אופן ההכנה

בוחרים נתח דג טרי ואיכותי

בקערה קטנה מערבבים כף לימון כבוש, חצי כף פסטו עם צנוברים, חצי כף מתבל ירוק בהכנה ביתית (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, פלפל חריף ושמן זית), קורט מלח רגיל, קורט פלפל שחור גרוס וכף שמן זית.

מערבבים הכול יחד לתערובת סמיכה ואחידה.

מורחים את נתח הדג.

מצפים את הנתח בקראסט פיצוחים שמורכב מפיסטוק, שקדים פרוסים, זרעי חמנייה ובוטנים (לבחירתכם).

מחממים תנור ל-180 מעלות

מכניסים את הדג ל-10-12 דקות.

במקביל חותכים לחצאים עגבניות שרי צבעוניות.

מפזרים עליהן סוכר ומכניסים לתנור לצד הדג למשך 5 דקות.

צילום סומאק וילה גליליי

הכנת הרוטב

בזמן שהדג והעגבניות בתנור אנו מכינים את רוטב הקולי מנגו:

מקלפים יחידת מנגו ושמים בבלנדר יחד עם כף סוכר חום, כף וחצי קורנפלור וחצי לימון טרי.

טוחנים את הרכיבים עד קבלת רוטב במרקם חלק.

הרכבת המנה

לצד רוטב הקולי מניחים קוביות של מנגו עטופות ברוטב צ'ילי בטעם מתקתק.

לשעועית הירוקה מחממים מחבת עם שמן זית.

שמים בה 2 שיני שום קצוצות, רצועות של גמבה, חופן שעועית ירוקה, קורט מלח ופלפל שחור גרוס, כף רוטב סויה ושומשום לבן ושחור.

ניתן להוסיף עשבי תיבול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר