סלמון עם אורז בר שחור ברוקולי וחמוציות

משרים את נתח הדג כשעה עם המרינדה לפני אפייה
מתכון של שף אבי בראל – שף רשתי של רשת בורגרים. שולחן ראש השנה מזוהה עם דג על מגוון צורות הבישול השונות, וכאן מוצע מתכון חגיגי במיוחד

חומרים ל- 10 מנות

נתח סלמון במשקל 1.5 ק"ג, מחולק למנות של 150 גרם

חומרים למרינדה

25 יח' שיני שום שלמות עם קליפה

7 כפות רכז רימונים איכותי

4 כפות שמן זית איכותי

חצי זר טימין

10 עלים של בזיליקום טרי

5 כפות דבש

5 כפות רוטב סויה

1 יח' בצל לבן פרוס דק

200 גרם עגבניות שרי מיובשות

1/2 פלפל צ'ילי חריף ללא הגרעינים

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כף מלח גס

אופן ההכנה

מניחים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב עד שהדבש נמס.

משרים את נתח הדג כשעה עם המרינדה לפני אפייה.

מניחים בתבנית את נתח הדג עם העור כלפי מטה על נייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש על 185 מעלות במשך 15 דקות.

משאירים את הדג 5 דקות נוספות בתנור סגור.

חומרים לאורז בר שחור חמוציות וברוקולי

3 כוסות אורז בר שחור שטוף היטב ומסונן

3 כוסות ברוקולי טרי מופרד לזרים קטנים

3 כפות חמוציות

קורט מלח

קורט פלפל

קורט אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה

מבשלים את הברוקולי במים חמים כ- 5 דקות (שומרים את המים החמים).

מעבירים את הברוקולי למי קרח לעצירת הבישול.

בסיר מטגנים את האורז עם 2 כפות שמן זית מספר דקות על אש נמוכה.

מוסיפים לאורז 6 כוסות ממי בישול הברוקולי.

מבשלים 10 דקות עם מכסה סגור.

מכבים את האש, מוסיפים את הברוקולי, מערבבים היטב ומכסים לעוד 10 דקות.

מעבירים לכלי הגשה יפה ומפזרים חמוציות מעל.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר