ספגטי אליו אוליו ושמן זית מזן ארבוסנה

יוצקים את יתרת שמן הזית על הפסטה ומערבבים היטב. מחלקים לצלחות הגשה ומפזרים מעל את יתרת הגבינה. יניב גור אריה
השף של שטראוס יניב גור אריה מציע לחג שבועות מתכון של ספגטי אליו אוליו ושמן זית מזן ארבוסנה שתורם הרבה לטעם

חומרים ל-5 מנות

500 גרם ספגטי

7 שיני שום קצוצות דק מאוד

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף פלפל חריף אדום טרי חתוך דק (לא חובה)

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

1/3 כוס שמן זית ארבוסנה יד מרדכי

1/2 כוס פקורינו איטלקית מגורדת (אפשר גם פרמג'אנו)

אופן ההכנה

מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים – דקה פחות מהוראות היצרן.

בינתיים מכינים את הרוטב

מחממים חצי מכמות שמן הזית על להבה נמוכה.

מטגנים את השום והצ'ילי עד שמתרככים ומעלים ניחוח נעים, אבל לא משחימים.

המשך הכנת הפסטה

מוסיפים את הפסטה המבושלת יחד עם 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה.

מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עוד 2 דקות תוך ערבוב מתמיד.

מוסיפים פטרוזיליה וחצי מכמות הגבינה.

מערבבים ומכבים את האש.

להגשה

יוצקים את יתרת שמן הזית ומערבבים היטב.

מחלקים לצלחות הגשה ומפזרים מעל את יתרת הגבינה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר