חומרים ל-6 מנות
1 חבילה ספגטי כשר לפסח כמו של ברילה
4 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק-דק או מגוררים על פומפייה
2 גזרים קצוצים דק-דק או מגוררים על פומפייה
2 גבעולי סלרי קצוץ דק
2-3 שיני שום
2 עלי דפנה
צרור עשבי תיבול טריים – אורגנו, תימין, מיורן ורוזמרין, או 1 כפית גדושה תערובת עשבי תיבול יבשים
700 גרם בשר בקר טחון (עדיף מנתח שיש בו שומן כמו צלעות)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
½ כוס יין אדום יבש (לא חובה)
1 קופסה (400 גרם) שימורי עגבניות
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור או צ'ילי גרוס
אופן ההכנה
מכינים את הראגו
מחממים שמן זית בסיר רחב וכבד.
מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי הקצוצים.
מאדים כ-5 דקות או עד שמתרככים מעט.
מוסיפים שום, תבלינים ועשבי תיבול ואת הבשר הטחון.
מתבלים במלח ופלפל.
ממשיכים לטגן עד שהבשר עשוי ומתחיל טיפה להזהיב.
מוסיפים יין ונותנים לו להתאדות.
מוסיפים את העגבניות משני הסוגים.
מוסיפים עוד כוס מים רותחים.
מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנטנה 90 דקות ואפילו יותר.
עד כאן אפשר ואפילו רצוי להכין מראש.
לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח.
מבשלים את הפסטה 2 דקות פחות מהכתוב על האריזה.
במקביל מחממים את הרוטב.
אם סמיך מדי מדללים במעט מים רותחים.
טועמים ומוודאים שלא חסרים מלח, פלפל או שמן זית.
מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב יחד עם ½ כוס ממי הבישול.
מערבבים ומבשלים יחד עוד 2 דקות.