עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן

בעזרת כפית או ביד מניחים כמויות קטנות מבצק העוגיות בתבנית. אופים את העוגיות במשך 15 דקות עד שהשוליים מזהיבים והעוגיות התנפחו במרכזן
נוטים לחשוב שבחג הפסח אפשרויות המזון מצומצמות ויש להסתפק בחומרי גלם ומאכלים בסיסיים בלבד אך מדובר במיתוס שקל מאוד לנפץ בעזרת מתכונים מגוונים המתאימים לתזונה כשרה לפסח. המומחים של מותג מכשירי החשמל הבינלאומי Beko מציעים מתכון לקינוח טעים כשרת לפסח (לאוכלי קטניות)

מצרכים

130 גרם חמאת בוטנים

75 מ"ל שמן קוקוס מומס

6 כפות סירופ מייפל

1 ביצה

2 כפיות תמצית וניל

45 גרם קמח אגוזי לוז או אבקת אגוזים

½ כפית סודה לשתייה

½ כפית מלח

1 וחצי כוסות שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה

בסיר או בקערת ערבוב גדולה משלבים את חמאת הבוטנים, שמן קוקוס המומס, סירופ מייפל, ביצה ותמצית וניל.

מקציפים במשך 60 שניות עד קבלת תערובת מלאה הומוגנית.

מוסיפים את קמח אגוזי הלוז (אבקת אגוזים), סודה לשתייה.

ממליחים ומערבבים רק עד קבלת תערובת אחידה.

מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.

מניחים את בצק העוגיות במקרר למשך שעתיים לפחות.

מחממים את התנור ל-185 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

בעזרת כפית או ביד מניחים כמויות קטנות מבצק העוגיות בתבנית.

אופים את העוגיות במשך 15 דקות עד שהשוליים מזהיבים והעוגיות התנפחו במרכזן.

מוציאים את התבנית מהתנור.

נותנים לעוגיות להתקרר.

רוצים קינוח טבעוני?

כדי להפוך את הקינוח הזה לטבעוני, ניתן לוותר על הביצה ולהשתמש במקומה ב'ביצת פשתן' או 'ביצת צ'יה'.

מערבבים 1 כף של פשתן טחון או זרעי צ'יה עם 3 כפות מים.

מותירים למנוחה למשך 5 דקות עד קבלת עיסה סמיכה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר