עוגיות שוקולד צ'יפס "נוטלה" בלי נוטלה – ללא גלוטן ודל פחמימה

אחרי 30 דקות להניח את כדורי הבצק על תבנית עם נייר אפייה. להכניס לתנור לאפייה במשך 10-12 דקות עד קבלת הזהבה קלה. צילום עדי גבירצמן
נמאס לכם ממתכונים שגרתיים? חשקתם במתכונים יוצאי דופן? עדי גבירצמן – מומחית לתזונה מאוזנת ומפתחת מתכונים דלי פחמימות ללא גלוטן וללא סוכר מ'התפריט' מציעה מתכון שבטוח לא חשבתן.ם עליו – מסע גסטרונומי מלא בטעמים לא שגרתיים. הפשילו שרוולים ובואו לנסות אותו בבית

מצרכים

1 כוס חמאת אגוזי לוז

‏‎ 1/3 כוס ממתיק

1 כף אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר

‏‎1  כפית אבקת אפייה

‏‎1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

‏‎1  ביצה

‏‎50 גרם נטיפי שוקולד מריר ללא תוספת סוכר

20 גרם אגוזי לוז קלופים קלויים וקצוצים גס (לא מלוחים)

צילום עדי גבירצמן

אופן ההכנה

לחמם תנור ל-180 מעלות.

להכין תבנית עם נייר אפייה.

‏‎בקערה לערבב ביחד את כל הרכיבים למעט השוקולד.

לערבב היטב ליצירת תערובת אחידה וחלקה.

‏‎לקפל לתוך התערובת את נטיפי השוקולד והאגוזים הקצוצים.

‏‎ליצור מהתערובת 12 כדורי בצק (מומלץ להרטיב מעט את הידיים לפני כדי להקל על העבודה עם הבצק).

המלצה (לא חובה): להכניס את כדורי הבצק אל המקפיא למשך 30 דקות.

פעולה זאת תשמור על צורה עגולה ומעט תפוחה של העוגיות גם בזמן האפייה.

‏‎אחרי 30 דקות להניח את כדורי הבצק על תבנית עם נייר אפייה.

להכניס לתנור לאפייה במשך 10-12 דקות עד קבלת הזהבה קלה.

‏‎במידה ומוותרים על שלב המקפיא – מעבירים ישירות את כדורי הבצק לתבנית ומשטחים בעדינות כל כדור בעזרת כרית כף היד.

‏‎להכניס לתנור לאפייה של 10-12 דקות עד קבלת הזהבה קלה.

לקרר לגמרי לפני הסרה מהתבנית והגשה.

שימו לב

ניתן לאחסן בכלי סגור ובמקום מוצל עד שבוע.

למתכונים נוספים היכנסו לאתר התפריט  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר