עוגת 'גבינה' אוראו טבעונית עם משמש

מציירים בעזרת קיסם שתי נקודות (העיניים) בחזית כל משמש. בעזרת סכין חדה חורצים שני חתכים על פני כל משמש בחלק המרכזי. צילום Teka Studio
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון מלא הומור לעוגה שתהיה קינוח שיוסיף צחוקים וחיוכים לשולחן

רכיבים

25 עוגיות אוראו פרווה שלמות

40 גרם מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר

450 גרם גבינת שמנת טבעונית בטמפרטורת החדר

175 גרם סוכר

55 גרם שמנת חמוצה טבעונית או יוגורט טבעוני

5 מ"ל תמצית וניל

3 ביצים גדולות

לזיגוג המשמש

50 גרם ריבת משמש

3 משמשים חצויים

70 גרם שוקולד מריר מומס

5 גרם שוקולד לבן טבעוני מומס

10-12 שקדים פרוסים

צילום Teka Studio

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מרפדים את הבסיס של תבנית אפייה מרובעת בנייר כסף.

משאירים 2 ס"מ של  נייר כסף מכל הצדדים.

משמנים בשמן.

טוחנים את עוגיות האוראו במעבד מזון.

מוסיפים את המרגרינה בטעם חמאה.

ממשיכים לטחון רק עד שהפירורים  מתחילים להתאחד.

יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית בגודל 12 על 32 ס"מ.

מהדקים את תערובת העוגיות לתבנית ושמים אותה בצד.

הכנת המילוי

מערבבים את גבינת השמנת הטבעונית והסוכר במטרפה חשמלית עד קבלת תערובת אחידה.

מוסיפים תמצית וניל ושמנת חמוצה טבעונית ווניל.

מערבבים שוב.

תוך כדי ערבוב מוסיפים ביצה אחת בכל פעם.

ומערבבים היטב לפני הוספת הבאה.

יוצקים את המילוי על תחתית האוראו.

אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 35 דקות.

מכבים את התנור ופותחים את דלת התנור מעט.

מניחים לעוגה להתקרר כמה דקות לפני שמעבירים אותה לרשת צינון.

לאחר הצינון מעבירים למקרר.

קישוט והגשה

ממיסים את השוקולד במיקרוגל – מחממים בפולסים קצרים כדי למנוע ממנו להישרף.

מעבירים לשק זילוף עם פייה עגולה צרה.

על תבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את המשמשים החצויים עם הצד החתוך כלפי מטה.

מזלפים מלמעלה שוקולד בצורת זיגזג.

יוצרים ישירות על נייר האפייה 5-6 עיגולי שוקולד לראשים.

מניחים במקרר להתקשות.

כשהעוגה קרה מכסים בריבת המשמש.

מסדרים מעל את המשמשים המקושטים במרווחים.

מניחים את עיגולי השוקולד המריר בחזית כל משמש.

ממיסים את השוקולד הלבן הטבעוני.

מציירים בעזרת קיסם שתי נקודות (העיניים) בחזית כל משמש.

בעזרת סכין חדה חורצים שני חתכים על פני כל משמש בחלק המרכזי.

מחדירים פרוסת שקד בתוך כל אחד מהם.

שומרים במקרר עד להגשה

מתכונים יצירתיים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר