עוגת שוקולד וקרמל

לצפות את העוגה בגנאש ולהניח להתגבש כ-30 דקות. לקשט בפירות המסוכרים
מתכון של מותג השוקולד השוויצרי לינדט. הכמויות ל-12 מנות. זמן הכנה – 65 דקות

מצרכים

1 כוס (250 מ"ל) קפה חם

1/2 כוס (125 מ"ל) אבקת קקאו

2 כוסות (500 מ"ל) סוכר חום

1 כוס (250 מ"ל) שמן קנולה

2 ביצים

1/4 כוס (60 מ"ל) שוקולד מריר קצוץ כמו לינדט אקסלנס 70% מוצקי קקאו, מומס

2 כוסות (500 מ"ל) קמח

2 כפות (10 מ"ל) אבקת אפייה

1 כף (5 מ"ל) סודה לשתייה

3/4 כף (4 מ"ל) מלח

1 כוס (250 מ"ל) כדורי שוקולד כמו לינדור קצוץ, בכל טעם

לגנאש שוקולד מריר

2/3 כוס (150 מ"ל) קצפת 35%

1 חפיסה (100 גר') שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, קצוץ

אופציה – פירות מסוכרים

להקציף ביצה בקערית ולהכניס לתוכה כוס של פירות יער או כל פרי לבחירה (אוכמניות קפואות, דומדמניות קפואות, תותים או ענבים).

לכסות את הפירות באמצעות מזלג.

להעביר לקערה רדודה המכילה כוס (250 מ"ל) סוכר.

לגלגל עד לכיסוי מלא.

להניח בצד למשך שעה עד לילה שלם.

לצפות את העוגה בגנאש ולהניח להתגבש כ-30 דקות. לקשט בפירות המסוכרים

אופן ההכנה

לחמם תנור לחום של 180°C.

לשמן קלות ולצפות בקמח תבנית אפייה קוגלהוף בקוטר 23.

לערבב את כוס הקפה יחד עם אבקת הקקאו.

לערבב במיקסר חשמלי את הסוכר החום עם שמן הקנולה עד לקבלת מרקם חלק.

להוסיף את הביצים אחת אחת ולגרד את קצוות הקערה לאחר כל הוספה, להטמעה מלאה.

להוסיף את השוקולד המומס.

להקציף יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

מערבבים לתוך תערובת ביצים  את תערובת הקמח ואת תערובת הקפה לסירוגין, ב-2 פעימות נפרדות.

לאחר מכן מערבבים לתוך התערובת את כדורי השוקולד הקצוצים, לסירוגין עם תערובת קפה בשתי תוספות.

להעביר את התערובות לתבנית הקוגלהוף המשומנת ולאפות כ-55-60 דקות, או עד שקיסם שננעץ בתערובת ייצא יבש.

להניח את התבנית לקירור למשך 10 דקות.

להוציא את העוגה ולהניח על רשת צלייה מכוסה נייר אפייה – לקירור מלא.

הכנת גנאש שוקולד

להרתיח את השמנת המתוקה בסיר.

למזוג אותה על השוקולד הקצוץ שמונח בקערה חסינת חום.

להניח למשך 1 דקה ולערבב עד קבלת תערובת חלקה. ל

הניח לקירור למשך כ-10 דקות או עד שהשוקולד מתגבש לכדי זיגוג.

לצפות את העוגה בגנאש ולהניח להתגבש כ-30 דקות.

לקשט בפירות המסוכרים.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר