חומרים
4 ביצים גודל L
200 גרם סוכר (1 כוס)
2 כוסות קמח ללא גלוטן (280 גרם)
2/3 כוס קוקוס טחון (70 גרם)
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס שמן קנולה
1 ורבע כוס מיץ תפוזים
קליפה מתפוז בינוני
לציפוי
200 גרם סוכר לבן (1 כוס)
לסירופ תפוזים
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
3/4 כוס סוכר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מכינים את הסירופ
מרתיחים את מיץ התפוזים והסוכר.
מעבירים לצנצנת ומקררים עד לשימוש.
אופן הכנת העוגה ואפייתה
מקציפים ביצים וסוכר במיקסר במהירות גבוהה כ- 10 דקות, עד קבלת קציפה בהירה ותפוחה.
מנפים קמח ללא גלוטן ואבקת אפיה.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומשלבים בהדרגה ולסירוגין את מיץ התפוזים, שמן קנולה, הקוקוס
וגרידת התפוז – עד שהתערובת המתקבלת חלקה ולא גושים .
מוזגים לתבניות משומנת ומפזרים מעל את הסוכר הלבן.
אופים כ- 50-40 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
מברישים את הסירופ הקר על העוגה.
שומרים בכלי אטום עד חמישה ימים.
לפרטים והזמנות של ההגדה המיוחדת לפסח: מוריה שגב, 050-6392399, [email protected], כל הפרטים בלינק