עוגת תפוז קוקוס

מקציפים ביצים וסוכר במיקסר במהירות גבוהה כ- 10 דקות עד קבלת קציפה בהירה ותפוחה
מתכון מתוך ההגדה לפסח של השף קונדיטור מיקי שמו ועמותת ילדים בסיכוי למען ילדי הפנימיות בישראל. המתכון מתאים ל- 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית סבתא קוטר 24. שמו מוסיף סירופ קר מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור שגם מעשיר את טעמה וגם שומר על עסיסיותה

חומרים

4 ביצים גודל L

200  גרם סוכר (1 כוס)

2 כוסות קמח ללא גלוטן (280 גרם)

2/3 כוס קוקוס טחון (70 גרם)

1 שקית אבקת אפיה

1 כוס שמן קנולה

1 ורבע  כוס מיץ תפוזים

קליפה  מתפוז  בינוני

לציפוי

200  גרם סוכר לבן (1 כוס)

לסירופ תפוזים

1  כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

3/4 כוס סוכר

אופן ההכנה

מחממים  תנור ל- 170 מעלות.

מכינים את הסירופ

מרתיחים את מיץ התפוזים והסוכר.

מעבירים לצנצנת ומקררים עד לשימוש.

אופן הכנת העוגה ואפייתה

מקציפים ביצים וסוכר במיקסר במהירות גבוהה כ- 10 דקות, עד קבלת קציפה בהירה ותפוחה.

מנפים קמח ללא גלוטן ואבקת אפיה.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומשלבים בהדרגה ולסירוגין את מיץ התפוזים, שמן קנולה, הקוקוס

וגרידת התפוז  – עד שהתערובת המתקבלת חלקה ולא גושים  .

מוזגים לתבניות משומנת ומפזרים מעל את הסוכר הלבן.

אופים  כ- 50-40 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

מברישים את הסירופ הקר על העוגה.

שומרים בכלי אטום עד חמישה ימים.

לפרטים והזמנות של ההגדה המיוחדת לפסח: מוריה שגב, 050-6392399, [email protected], כל הפרטים בלינק

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר