מצרכים
שקיות צלייה
עוף שלם או עוף מפורק, 8 שוקיים, רצועות חזה עוף (המתכון אפשרי עם כל חלקי העוף)
1 כף קמח
2 כפות שום כתוש או 8 שיני שום קלופות וקצוצות
מעט שמן זית למריחה.
תבלינים: מלח, פלפל, מעט כמון, כורכום , פפריקה אדומה
ירקות – כל ירק אפשרי
עשבי תיבול: תימין, כוסברה, פטרוזיליה, מעט רוזמרין
אופן ההכנה
מפזרים את כף הקמח לתוך שקית הצלייה – הקמח משתלב עם השומן והמיצים, ומונע מהשקית להתפוצץ.
בקערה נפרדת מורחים את העוף וחלקיו בשמן זית.
מוסיפים לשקית הצלייה שום כתוש, עשבי תיבול וירקות לבחירתכם חתוכים באופן גס.
באמצעות שיפוד מנקבים חור בשקית לשיחרור אדים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות.
הגשה
בסיום מוציאים, חותכים באמצע השקית ומגישים למרכז השולחן על צלחת הגשה.
טיפים מהוסטס
שימו לב כי השקית ממוקמת במרכז התבנית ואינה נוגעת בחלקו העליון או בדפנותיו של התנור, על מנת שלא תימס.
כמו כן וודאו שיש מספיק מקום לשקית להרחיב בזמן הבישול.
לאחר הצלייה המתינו והשאירו את העוף בשקית 10 דקות נוספות לספיגת הטעמים.